Δελτίο Τύπου

Όταν η πρώτη είδηση στα Δελτία Ειδήσεων είναι «Σήμερα ανακοινώνονται τα επιδόματα για τον μήνα Δεκέμβριο» κάτι δεν πάει καλά.
Η κυβέρνηση επαίρεται για την επιτυχία της οικονομικής πολιτικής που επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος καταστρέφει την οικονομία των νοικοκυριών, οδηγεί τους πολίτες σε οικονομική ομηρία και κυρίως αναπαράγει την ήδη υπάρχουσα αβεβαιότητα για το μέλλον τους.

Οι νέες «επενδύσεις» τίποτα δεν έχουν αποφέρει στους πολίτες, ούτε πρόκειται.
Τα ψέματα περί δήθεν «μείωσης» της ανεργίας, όταν έχουμε διπλασιασμό των εργαζόμενων (750 χιλ.) με μισθό 350€/μήνα, δεν μπορούν να πείσουν κανένα.
Οι συνεχείς παροχές προς ιδιωτικές εταιρίες στον χώρο της Υγείας και της Ενέργειας, ακριβαίνουν ραγδαία το κόστος ζωής των πολιτών.
Το «πλεόνασμα» δε των 5 δις.€ επιπλέον του αρχικού δημοσιονομικού στόχου, αποδεικνύει την τρομακτική πίεση που δέχεται ο μέσος πολίτης, που είναι ανήμπορος να ανταποκριθεί.
Άλλωστε οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των 950 εκατ. € (υπερδιπλασιασμός) μόνο για τον Σεπτέμβριο, καταδεικνύουν ότι το βασίλειο στηρίζεται σε πήλινα πόδια.

Η κυβέρνηση προσπαθώντας να διασωθεί από την εκλογική συντριβή, χρησιμοποιεί την πολιτική των επιδομάτων, αυξάνοντας διαρκώς και το είδος και τα ποσά.
Θεωρεί δε, μεγάλη επιτυχία ότι μέσω αυτών «διευκολύνει» τους πολίτες!

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΜΑΖΙ και τα συνεργαζόμενα κόμματα προτείνουν νέο Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για την αειφόρα ανάπτυξη της Οικονομίας, με γνώμονα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των παραγωγών, την προστασία των καταναλωτών και των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας.
Η πρότασή μας αμφισβητεί την τρέχουσα οικονομική αντίληψη που οδηγεί σε μία χωρίς όρια καταστροφική, για τους πολίτες, μεγέθυνση των μεγάλων εταιριών.
Τα νέα εργαλεία που επιχειρούν να δώσουν στους γνωστούς ιδιώτες (νέο ασφαλιστικό και νέο σχέδιο για την Υγεία), δεν επιτρέπεται να περάσουν.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΜΑΖΙ