Εν αναμονή του Exit Poll, το οποίο θα μας δείξει την εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος για τις Εκλογές 2023. Όπως και στις προηγούμενες εκλογές, έτσι και σε αυτές της 25ης Ιουνίου, το Exit Poll θα ανακοινωθεί με το κλείσιμο της κάλπης. Αναλυτικά:

  • Στις 19:00 θα ανακοινωθεί το exit poll
  • Στις 20:30 θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, το 10%
  • Μέχρι τις 21:00 θα ξέρουμε αν υπάρχει αυτοδυναμία

«Τα αποτελέσματα θα είναι πάλι νωρίς. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχεδόν το 90% πριν τις 22:00. Θεωρώ ότι τώρα θα το έχουμε ακόμα γρηγορότερα. Μέχρι τις 21:00 θα είναι γνωστό αν υπάρχει αυτοδυναμία» είχε αναφέρει ο γενικός γραμματές του υπουργείου Εσωτερικώ, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Μπορείτε να δείτε τους σταυρούς και τους νέους βουλευτές που εκλέγονται από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, επιλέγοντας στον χάρτη την εκλογική περιφέρεια, στη συνέχεια κλικάροντας στο «Υποψήφιοι». Έτσι, μπορείτε να δείτε ποιοι μπαίνουν στη Βουλή.

Το Exit Poll πραγματοποιείται, υπενθυμίζουμε, από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO.

Το Exit Poll θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll θα συμμετέχει και το Action24.

Εκτός από την ερώτηση «ποιο κόμμα ψηφίσατε;», όσοι λαμβάνουν μέρος στο Exit Poll καλούνται να απαντήσουν και σε ένα γενικότερο ερωτηματολόγιο, προκειμένου να υπάρξει κατηγοριοποίηση των δεδομένων που θα συγκεντρωθούν και θα ανακοινωθούν.

Ειδικότερα, στο ερωτηματολόγιο που τους δίνεται θα πρέπει να απαντήσουν ποιο είναι το επίπεδο σπουδών που έχουν, ποιο είναι το κόμμα που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές του 2019, αλλά και πότε αποφάσισαν ποιο κόμμα που θα ψηφίσουν.

Στις προηγούμενες εκλογές είχαν στηθεί 121 κάλπες Exit Poll έξω από 90 εκλογικά τμήματα πανελλαδικά.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: H πρώτη ασφαλής εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος

Η πρώτη επίσημη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται μεταξύ 20:00-20:30, δηλαδή περίπου μία ώρα ή και λίγο περισσότερο, από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες.

Πηγή : https://www.ieidiseis.gr