Τα ευτράπελα της εκλογικής διαδικασίας συνεχίζονται, με τις εντάσεις μεταξύ των εκλογικών αντιπροσώπων και τις που σημειώθηκαν σε διάφορα εκλογικά τμήματα της χώρας.

Πέρα από το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στο εκλογικό τμήμα της Λαμίας, όπου ψήφιζε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά το οποίο η δικαστική αντιπρόσωπος ξέχασε να του δώσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, τα εκλογικά ευτράπελα συνεχίζονται σε όλη την χώρα.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγη ώρα, σε εκλογικό τμήμα του Πύργου Ηλείας σημειώθηκε μικρή ένταση μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων.

Σύμφωνα με πληροφοριες του Patris News, εκλογικός αντιπρόσωπος αντιλήφθηκε πως σε συγκεκριμένο τμήμα σε όλες τις στοίβες με τα ψηφοδέλτια, πρώτο ήταν αυτό της Νέας ΔημοκρατίαςΟι εκπρόσωποι των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ κατήγγειλαν την δικαστική αντιπρόσωπο για μεροληψία, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και ένσταση εναντίον της. Τελικά το περιστατικό έληξε με την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας.

Τρίκαλα: Η ΝΔ έστησε περίπτερο έξω από το εκλογικό κέντρο

Αντίστοιχου μεγέθους ένταση σημειώθηκε και στα Τρίκαλα, προκαλώντας την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το trikalanews.gr, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τους εκλογικούς αντιπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς είχαν στήσει προεκλογικό περίπτερο με αφίσες και φυλλάδια έξω από το εκλογικό κέντρο.

Με ανάρτησή του στο facebook, το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «αλαζονεία της εξουσίας» και «κατάφωρη καταπάτηση νόμου» ενώ δήλωσε πως η απάντηση από την πλευρά των αντιπροσώπων της ΝΔ ήταν πως «αυτές τις οδηγίες έχουν από το κόμμα».

Μικρές φθορές σε εκλογικό τμήμα της Ροδόπης

Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο της Σάλπης, όπου φιλοξενείται η λειτουργία του 82ου Εκλογικού Τμήματος.

Συνεργείο του Δήμου Ιάσμου έσπευσε να αποκαταστήσει τις φθορές, παρουσία δύο αστυνομικών από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών, η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε και συνεχίζεται ομαλά.

«Στις 08:00 το πρωί είχαν προσέλθει έντεκα (11) ψηφοφόροι», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η δικηγόρος – δικαστική αντιπρόσωπος, Σαλή Ζεηρά. Παρόντες, εκτός από το γραμματέα και ένα μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής.

Άργησαν να προσέλθουν οι εφορευτικές επιτροπές

Το πρωί σημαντικές καθυστερήσεις σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε χωρίς εφορευτικές επιτροπές και δικαστικούς αντιπροσώπους.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το MEGA, προβλήματα παρουσιάστηκαν σε εκλογικό τμήμα του Αλίμου, όπου για αρκετή ώρα δεν εμφανίστηκε ούτε ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, με αποτέλεσμα ο δικαστικός αντιπρόσωπος και ο γραμματέας του να «τρέξουν» μόνοι τους τη διαδικασία.

Αντίστοιχα και στο 1ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου, δεν είχαν πάει όλα τα άτομα της εφορευτικής επιτροπής, με τους δικαστικούς αντιπροσώπους να βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους.

«Θα περιμένουμε λίγο και μετά θα αντιδράσουμε ανάλογα. Θα προσπαθήσουμε να τους βρούμε μέσω της αστυνομίας», δήλωσε η δικαστική αντιπρόσωπος του τμήματος στο MEGA.

Χωρίς εφορευτική επιτροπή ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία και στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο 1ο δημοτικό σχολείο Θεσ/νικης, στο 162ο τμήμα, καθώς 40 λεπτά μετά τις 07:00 και την επίσημη έναρξη της εκλογικής αναμέτρησης, η εφορευτική επιτροπή δεν είχε ακόμη εμφανιστεί.

«Ανύπαρκτες» είναι οι εφορευτικές επιτροπές και στην Κέρκυρα. Δικαστική αντιπρόσωπος στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του νησιού εξήγησε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι η«δεν προσέρχονται γιατί δεν αμοίβονται».

Mε ελλείψεις σε μέλη εφορευτικών επιτροπών αλλά δίχως άλλα προβλήματα διεξάτετα η εκλογική διαδικασία και στα Γρεβενά.

«Self-service» ψηφοφορία και στα Χανιά

Ακόμα και τρεις ώρες μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, σε εκλογικό τμήμα της περιοχής Ακρωτηρίου, στα Χανιά, η εφορευτική επιτροπή παρέμεινε άφαντη, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη αναστάτωση.

Σύμφωνα με αναφορά που έγινε στο zarpanews.gr, η δικαστική αντιπρόσωπος προέτρεπε τους πολίτες που είχαν προσέλθει, να πάρουν μόνο το ψηφοδέλτιο που θα έβαζαν στον φάκελο για… εξοικονόμηση χρόνου!

Το ίδιο συνέβη και σε εκλογικό τμήμα στα σχολεία του Κουμπέ, σύμφωνα με καταγγελίες.

Μεσολλόγι: Καθυστέρησαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

Με μικρά προβλήματα και στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, «με καθυστέρηση ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία σε ένα εκλογικό τμήμα της ορεινής Ναυπακτίας διότι παρουσίασε βλάβη το αυτοκίνητο του δικαστικού αντιπροσώπου«.

Επίσης, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, «με καθυστέρηση ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία και σε άλλα δύο εκλογικά τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία, λόγω αργοπορίας των δικαστικών αντιπροσώπων«.

Πάντως, όπως τόνισε η Μαρία Σαλμά, «όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονται πλέον στις θέσεις τους, η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Πηγή : https://www.news247.gr