Είχε φανεί από πέρυσι ότι η ΕΡΤ αντιμετωπίζει το μπάσκετ ως αναγκαίο κακό. Πέρυσι είχε κόψει τη ζωντανή εκπομπή που σε «ταξίδευε» λεπτό προς λεπτό στα γήπεδα, φέτος το προχώρησε ακόμα περισσότερο. Σταμάτησε τις αποστολές στην Πάτρα για να καλύπτουν τα ματς του Προμηθέα και του Απόλλωνα γιατί δεν κάλυπτε τη διανυκτέρευση στην πόλη της Πελοποννήσου.

Χθες δεν έστειλε σκηνοθέτη στη Ρόδο και δεν έστειλε και δημοσιογράφο με αποτέλεσμα η μετάδοση να γίνεται από το στούντιο με υπερπροσπάθεια του δημοσιογράφου σε ένα ματς που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο να καταλάβει φάση προς φάση τι γίνεται με τον χρόνο, τους διαιτητές κι όλα αυτά χωρίς χρήση replay.

Με βάση το πρόγραμμα που είχε καταρτιστεί από τη διεύθυνση αθλητικού προγράμματος η ραδιοφωνική μετάδοση του αγώνα Προμηθέας-Παναθηναϊκός θα γινόταν από το στούντιο (!) ενώ η απόφαση για λόγους οικονομίας αφορά και την Καρδίτσα στην οποία δεν θα πηγαίνει δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη γιατί δεν καλύπτεται η διανυκτέρευση!Είχε κι άλλο όμως η ΕΡΤ. Δεν καλύπτει και τα οδοιπορικά για να πάει δημοσιογράφος στο Λαύριο (!) κι έτσι η ραδιοφωνική μετάδοση του αγώνα με την ΑΕΚ έγινε από το στούντιο! Το επόμενο βήμα είναι να μην στέλνουν στο ΟΑΚΑ…