του Δημήτρη Χρήστου

Μπορεί σε κάποιους ο τίτλος αυτός να φαίνεται υπερβολικός, μόνο που αν κάνεις τον κόπο να δεις τι ακριβώς αποφάσισε η θρασύδειλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στο τέλος μπορεί αυτός ο τίτλος να αποδειχθεί έως και μετριοπαθής. Είναι μάλιστα τόσο αδίστακτοι αυτοί που κυβερνάνε τη χώρα, που κραύγαζαν προς τον Αλέξη Τσίπρα, όταν υπέβαλε την πρόταση μομφής κατά Στουρνάρα, πως με την καθυστέρηση που προκαλεί στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (3ο Μνημόνιο) δεν θα προλάβει του Eurogroup που θα συνεδρίαζε την Τρίτη (χθες) να εγκρίνει τη νέα δανειακή δόση και έτσι θα χρεοκοπήσουμε! Φυσικά, την Τρίτη η συνεδρίαση στην Αθήνα ήταν άτυπη και αυτή στην οποία θα παρθούν αποφάσεις για τη δόση είχε προσδιοριστεί για τις 17 Απριλίου! Τι τελικά αποφάσισαν;

ΠΡΩΤΟΝ: Κατακλέβουν τους Έλληνες φορολογούμενους, καθώς από τα 40 δισεκατομμύρια που έχει διαθέσει το ΤΧΣ σε χρέωση του Ελληνικού Δημοσίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων τραπεζών μπορεί να μείνουν στο Ελληνικό Δημόσιο έξι, όταν πρώτα η Eurobank του μεγάλου ευεργέτη (!) Λάτση ανακεφαλαιοποιήθηκε με τη μετοχή περίπου στο 1,40 ευρώ και το ΤΧΣ διαπραγματεύεται την πώληση του μεριδίου του Δημοσίου κάτω και από το 0,40 ευρώ ανά μετοχή! Συνυπολογίζοντας τις υποθήκες που έχουν στις τράπεζες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, μπορεί να καταλάβει κανείς το μέγεθος του εγκλήματος. Μετά ακολουθεί το μεγάλο φιλέτο που ονομάζεται Εθνική και έχει καπαρωθεί από τα γερμανικά συμφέροντα. Δεν έγινε τυχαία η νομοθετική ρύθμιση για τα μέλη της διοίκησης του ΤΧΣ και του ΤΑΙΠΕΔ, με την οποία απαλλάσσονται από κάθε νομική και ποινική ευθύνη για τις αποφάσεις που θα πάρουν!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Καταργεί ουσιαστικά κάθε προστασία στην εργασία σε μια χώρα όπου οι άνεργοι είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους, κατεβάζοντας κι άλλο τους μισθούς που μειώνονται συνεχώς για να αποκτήσει -υποτίθεται- η ελληνική οικονομία ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα! Και συνεχίζουν να το κάνουν, παρ’ ότι η ελληνική οικονομία δεν αποκτά κανένα πλεονέκτημα. Επιπλέον, με τις ρυθμίσεις στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, έχοντας τόσο μεγάλο βάρος ανεργίας και εισφοροδιαφυγής, τα ασφαλιστικά ταμεία πηγαίνουν ολοταχώς στη χρεοκοπία. Με την αγορά στεγνή από ρευστότητα, η κατάσταση έχει ήδη αγγίξει το κραχ.

ΤΡΙΤΟΝ: Καθώς στην εσωτερική αγορά γάλακτος όλων των τύπων το ποσοστό της εγχώριας παραγωγής είναι περί το 30%, οι ρυθμίσεις, παρά τα μαγειρέματα που έγιναν για να καμφθούν οι «αντάρτες» τύπου Κασσή και Τζαμτζή, θα περιορίσουν μέχρι ασφυξίας και εξαφάνισης τους Έλληνες γαλακτοπαραγωγούς, που θα αναγκαστούν -σε πρώτη φάση- να ρίξουν τις τιμές τους μέχρι να χρεοκοπήσουν, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της μεταποίησης και της λιανικής βρίσκεται στα χέρια ξένων ομίλων που καθορίζουν την αναλογία των εισαγομένων και των ντόπιων προϊόντων.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Διαλύουν πατ κιουτ το παραδοσιακό φαρμακείο, που, εκτός από σημείο πώλησης, λειτουργεί και ως σταθμός πρώτων βοηθειών για τις γειτονιές. Διαλύουν επίσης την εγχώρια παραγωγή και διανομή βιβλίου και περιορίζουν τις συγγραφικές δυνατότητες των Ελλήνων δημιουργών – συγγραφέων και επιστημόνων. Στο όνομα του ελεύθερου ανταγωνισμού φωνάζει ο δογματικά νεοφιλελεύθερος Χατζηδάκης, αγνοώντας ότι πρόσφατα στη Γαλλία η κυβέρνηση έθεσε τιμολογιακούς όρους στην Amazon ώστε να προστατευθεί η γαλλική εκδοτική δραστηριότητα. Επίσης, αρτοποιοί και ταξιτζήδες μπαίνουν στη μέγγενη, ενώ οι παραγωγοί ηλεκτρισμού από φωτοβολταϊκά καταστρέφονται, καθώς δανείστηκαν για τις επενδύσεις τους με άλλους όρους από αυτούς που ισχύουν τώρα.

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια, περιορίζουν κάθε δυνατότητα εθνικής παραγωγικής οικονομικής ανασυγκρότησης, καθώς οι εισαγωγές θα εξαφανίσουν ό,τι παραγωγικό υπόλειμμα έχει απομείνει. Μιλούν για ανάκαμψη, όταν η βασική κινητήρια δύναμη για να υλοποιηθεί είναι η αύξηση της ζήτησης αγαθών και υπηρεσιών από μια δυναμική, με εξαγωγικές δυνατότητες οικονομία υψηλής προστιθέμενης αξίας. Το καρτέλ Σαμαρά – Βενιζέλου ξεπουλά στους ντόπιους και ξένους ολιγάρχες τα πάντα, παραβιάζοντας κάθε οικονομικό κανόνα, αφού όσους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς αποκρατικοποιήσεων κι αν έκαναν, δεν παρουσιάστηκε δεύτερος διεκδικητής! Σαν να ζούμε στην περίοδο του Γιέλτσιν. Όποιος προλάβει αρπάζει.

Via :  www.avgi.gr