Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχουν αποδειχθεί «μάστορες» στην προπαγάνδα και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, όμως όσο εύκολα παράγουν τη δική τους μαγική εικόνα το ίδιο άνετα αυτή καταρρίπτεται από τα στοιχεία.

Αυτή τη φορά ήταν η έκθεση της Eurostat που ήρθε να διαλύσει το αφήγημα του Μαξίμου για τις επιτυχίες στον τομέα της απασχόλησης, καθώς η χώρα μας βρίσκεται στον πάτο της κατάταξης εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα για το 2022, η χώρα μας είναι προτελευταία με μόνο το 66% των ατόμων ηλικίας 20 – 64 ετών να απασχολείται. Σε χειρότερη θέση είναι μόνο η Ιταλία στην οποία εργάζεται μόνο το 65%.

Η τραγικές επιδόσεις της χώρας μας έρχονται σε μια χρονιά, κατά την οποία η Eurostat καταγράφει ότι το ποσοστό των εργαζόμενων στην Ε.Ε. φθάνει στο υψηλότερο σημείο από το 2009.

Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία καταγράφει ότι το 2022 είχε δουλειά στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 75% των ατόμων ηλικίας 20-64 ετών, ενώ έντεκα χώρες της Ε.Ε. σημείωσαν ποσοστά απασχόλησης άνω του 78% με τις Ολλανδία, Σουηδία και Εσθονία να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά (83% και 82% οι δύο τελευταίες).

Πηγή : https://www.efsyn.grhttps://www.efsyn.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/387558_smparalia-kanei-i-eurostat-ta-panigyria-toy-maximoy-gia-tin