ΤΙΜΕ: Η χρεοκοπημένη Ισπανία σχεδόν χαρίζει τα εγκαταλελειμμένα χωριά της

Τα εγκαταλελειμμένα χωριά της Ισπανία αλλάζουν χέρια. Ή, τουλάχιστον, αυτή είναι η φιλοδοξία των κτηματομεσιτικών γραφεία της χώρας, που έχουν βάλει πωλητήριο σε πολλά από αυτά, τη στιγμή που μερικά  τα χαρίζουν χωρίς αντάλλαγμα, οι δήμαρχοι.

Χιλιάδες χωριά-φαντάσματα σε όλη την Ισπανία είναι προς πώληση, καθώς στην περιφέρεια δεν υπάρχουν δουλειές και η αγροτική ζωή χάνει «οπαδούς» σταδιακά, όπως γράφει το TIME. Υπάρχουν τόσα πολλά εγκαταλελειμμένα, που κάποια ουσιαστικά τα χαρίζουν δωρεάν.

Η προσφορά είναι τόσο μεγάλη που πλέον έχουν δημιουργηθεί κτηματομεσιτικά γραφεία που ειδικεύονται σε αυτή την κατηγορία πωλήσεων. Με τη συνδρομή τους γίνεται η καταγραφή περίπου 2.900 χωριών στα οποία ο χρόνος έχει σταματήσει από τη στιγμή που έφυγαν οι κάτοικοί τους για τις πόλεις, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη. Στόχος η πώληση, κυρίως σε ξένους αγοραστές. Κάποιοι τοπικοί άρχοντες, μάλιστα, είναι τόσο απεγνωσμένοι να βρεθούν νέοι κάτοικοι των άδειων σπιτιών, που χαρίζουν τα χωριά δίχως να ζητούν χρήματα.

Ενα «συγκρότημα» τριών πέτρινων σπιτιών με μία αποθήκη μπορεί να πουληθεί με λιγότερα από 100.000 δολάρια, σύμφωνα με το δημοσιεύμα. Και ο μόνος όρος στο συμβόλαιο, για κάποια από αυτά τα χωριά, είναι να διατηρηθεί το αρχιτεκτονικό στυλ με το οποίο χτίστηκαν.

Via : www.iefimerida.gr