Η Σεβίλλη ζητά έρευνα για άσεμνη χειρονομία οπαδού της Ράγιο προς τον Οκάμπος

ΗΣεβίλλη ζήτησε από τη LaLiga να αναλάβει δράση καθώς ένας οπαδός άγγιξε «ακατάλληλα» τον Λούκας Οκάμπος κατά τη διάρκεια της νίκης της με 2-1 επί της Ράγιο Βαγιεκάνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα (6/2) ο ισπανικός σύλλογος.

Το περιστατικό συνέβη στο 33ο λεπτό του χθεσινού (5/2) αγώνα, όταν ένας οπαδός έκανε άσεμνη χειρονομία αγγίζοντας τα οπίσθια του Οκάμπος, ενώ εκείνος ετοιμαζόταν να εκτελέσει ένα πλάγιο. Ο Αργεντινός άσος, ενημέρωσε τον διαιτητή, αμέσως πριν συνεχίσει να παίζει.

 «Θα θέλαμε να καταγράψουμε την αποστροφή μας για το περιστατικό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σεβίλλη.
 «Ο Λούκας Οκάμπος δέχθηκε μια άσεμνη και εντελώς ανάρμοστη χειρονομία από έναν οπαδό της γηπεδούχου ομάδας. Ελπίζουμε ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα που περιγράφονται στους κανονισμούς για να αποφευχθεί η επανάληψη μιας τέτοιας συμπεριφοράς σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και το έχουμε εκφράσει απευθείας στη LaLiga».

Η Ράγιο Βαγιεκάνο από την πλευρά της ανέφερε σε ανακοίνωσή ότι το περιστατικό ήταν αντίθετο με τις αξίες της ως ποδοσφαιρικός σύλλογος και ότι προσπαθούν να εντοπίσουν τον οπαδό.

 «Αυτή η μεμονωμένη ενέργεια είναι αποκλειστικά ατομική ευθύνη του οπαδού που την πραγματοποίησε», πρόσθεσε ο σύλλογος.

«Η Ράγιο Βαγιεκάνο εργάζεται επί του παρόντος για την αναγνώριση του οπαδού, ώστε, εάν είναι κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας του συλλόγου, να ληφθούν τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανονισμούς».

Ο Οκάμπος είπε ότι θέλει από την laLiga να αντιμετωπίσει το περιστατικό «τόσο σοβαρά όσο ο ρατσισμός».

«Διατήρησα την ψυχραιμία μου γιατί έχω δύο κόρες, ελπίζω να μην τους συμβεί αυτό στο μέλλον», είπε ο 29χρονος άσος στον τηλεοπτικό σταθμό Dazn.

Πηγή : https://www.efsyn.gr