Τις δυσοίωνες προβλέψεις των δημοσκοπήσεων για τη ΔΗΜΑΡ αμφισβήτησε ευθέως χθες ο κ. Φ. Κουβέλης επιδιώκοντας μάλιστα να αφήσει σαφή υπονοούμενα ως προς τον τρόπο που διενεργούνται, αλλά και δημοσιοποιούνται. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα των τελευταίων ερευνών που εμφανίζουν τη ΔΗΜΑΡ να «παλεύει» με το 3% επέλεξε να απαντήσει με ερωτήσεις:

«Τι είναι αυτές οι δημοσκοπήσεις που δίνουν ποσοστά αναποφασίστων από 15% ώς 40%; Τι δημοσκοπήσεις είναι αυτές, που δίνουν στη ΔΗΜΑΡ 2,5%, 4% ή και 5%, τη στιγμή που τη δείχνουν ως το δημοφιλέστερο κόμμα με 37%» αναρωτήθηκε ο κ. Κουβέλης, υπονοώντας ότι όχι μόνον δεν συμμερίζεται τις προβλέψεις τους, αλλά και ότι αμφιβάλλει ακόμη και για την αξιοπιστία ή και την εντιμότητα όσων τις διενεργούν.

Την άποψή του θέλησε να εκφράσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και για το πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times και την εκδοχή ότι υπήρξε μεθόδευση για την πτώση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Κουβέλης όχι μόνον φάνηκε να υιοθετεί το δημοσιεύματα, αλλά τόνισε πως όλα αυτά «δεν συνιστούν μια ξεκάθαρη και διαφανή πολιτική» και έθεσε το ερώτημα αν νοείται να «χαράσσεται και να αποφασίζεται η πολιτική, χωρίς κοινωνικούς ελέγχους και λογοδοσία στους Ελληνες πολίτες».

Για μια ακόμη φορά, τέλος, απέκλεισε κάθε περίπτωση μελλοντικής συνεργασίας του με τους κ. Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο, ενώ επιδιώκοντας να διαψεύσει και την αίσθηση ότι η ΔΗΜΑΡ γέρνει πια επ’ αριστερά παρομοίασε τον ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικό εκκρεμές.

Via : www.kathimerini.gr