Ο Διευθυντής του Υπουργού Παιδείας Τάκης Κατσαρός σε συνέντευξη "ΣΤΟ  ΚΟΚΚΙΝΟ" | Alfavita

Τάκης Κατσαρός

Όσο σκέφτομαι ότι σήμερα 10 Αρεοπαγίτες θα απαγόρευαν στο ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ να κατέβει στις εκλογές είτε γιατί θα είχε στον τίτλο του το όνομα ενός άλλου κόμματος (ΚΚΕ)  είτε γιατί μαζί με το σφυροδρέπανο θα είχε ως σύμβολο  και την ελληνική σημαία, ανατριχιάζω.
Φοβάμαι και απεχθάνομαι τον Μπογδάνο και κάθε ακροδεξιό και εθνικιστή Ελ-λαδέμπορα, αλλά, σήμερα φοβάμαι πιο πολύ αυτούς που μέ γελοία και ανυπόστατα  προσχήματα απέκλεισαν τον Μπογδάνο.
Φοβάμαι γιατί  μόνο  άνθρωποι εμφορούμενοι από επικίνδυνες εθνικιστικές αντιλήψεις,  θα τολμούσαν να καταστήσουν μέσω δικαστικής κρίσης εθνικό σύμβολο, ισοδύναμο με την ελληνική σημαία τον Ήλιο της Βεργίνας, το έμβλημα των κάθε λογής Μακεδονομάχων, το  λάβαρο του Χρυσαυγιτισμού και των τραμπούκων που  επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή για να εμποδίσουν τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Τώρα βλέπουμε όλοι/ες που οδήγησε η εξαρχής επικίνδυνη  νομοθετική ακροβασία της κυβέρνησης και του κ. Βορίδη.για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη.
Πλέον, κινδυνεύουμε να έχουμε και παραλλαγή/ές του κόμματος αυτού στις εκλογές και τα πυρά αυτής της νομοθετικής ρύθμισης,  να στρέφονται με εκτρωματικό τρόπο  εναντίον άλλων σχημάτων.  Σήμερα στα πολύ  δεξιά  του πολιτικού φάσματος, αύριο προς άλλες κατευθύνσεις.
Η εξέλιξη αυτή φωτίζει επίσης τις βαθύτερες επιδιώξεις του συστήματος Μητσοτάκη. Να χειραγωγήσει με μικροχειρουργικές επεμβάσεις το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτή τη στόχευση είχε η παράτυπη συνάντηση του υπουργού ειδικών αποστολών του βαθέος Μητσοτακικού  κράτους κ. Γεραπετρίτη με τον μετέπειτα παραιτηθέντα Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Τζανερρίκο.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που επί τέσσερα χρόνια είχε την Ακροδεξιά και πατενταρισμένους χουντικούς «πρώτη μούρη» και τιμή της καμάρι της, μόλις διέκρινε τον εκλογικό κίνδυνο, θυμήθηκε τις δήθεν δημοκρατικές της ευαισθησίες. Για προφανείς μικροπολιτικούς  και ορατούς  διά γυμνού οφθαλμού ψηφοθηρικούς  λόγους.
Η Ακροδεξιά δεν καταπολεμάται με περισσότερη Ακροδεξιά ούτε με απομάκρυνση από το δημοκρατικό πολιτικό κεκτημένο της Μεταπολίτευσης.
Κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δικαιοσύνης, και αυτή η διαπίστωση πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής και να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά από την  επόμενη προοδευτική- αριστερή διακυβέρνηση.
Αλλά και από δυνάμεις μέσα στη Δικαιοσύνη που τιμούν το λειτούργημα και την αποστολή τους.