timthumb

Η νέα άρνηση του Φώτη Κουβέλη να μπει σε διάλογο με το ΠΑΣΟΚ για την Κεντροαριστερά έχει εκνευρίσει πολύ τον πρώην υπεύθυνο Διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ, Νίκο Μπίστη.

Μάλιστα, σε σημείο τέτοιο, που να κυκλοφορούν ήδη φήμες περί αποχώρησής του από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Με άρθρο του στο site των «εκσυγχρονιστών», τη «Μεταρρύθμιση», ο Νίκος Μπίστης αφήνει μάλλον όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αφού τελειώνει το κείμενό του υπονοώντας ότι… έχει εξαντληθεί η υπομονή του. «Και κάτι τελευταίο. Λίγο προσωπικό, αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ δημόσια. Πολλοί σύντροφοι από την ΔΗΜΑΡ μου διαμηνύουν να κάνω υπομονή. Παρότι δεν είναι από τα δυνατά μου σημεία, θα κάνω. Υπό μία προϋπόθεση: να παλέψουν και αυτοί για τις θέσεις τους, ανοιχτά και γενναία. Με κόλπα και «μεταφράσεις», δεν γίνεται πολιτική», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Κατά τα λοιπά, ο Νίκος Μπίστης αφήνει πολλές και σοβαρές αιχμές για πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, αλλά και για πολιτικές επιλογές του κόμματος. Γράφοντας για… το επιχείρημα πως το κόμμα του Φώτη Κουβέλη «θα μολυνθεί» αν συνομιλήσει με το ΠΑΣΟΚ (που ακούγεται από πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ…), ο Μπίστης διερωτάται πώς γίνεται να μολύνεται η ΔΗΜΑΡ όταν…συνομιλεί με το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι όταν συμφωνεί μαζί του τους διορισμούς στον κρατικό μηχανισμό. «Υποτίθεται ότι κάθε όσμωση με το ΠΑΣΟΚ μας αφαιρεί το «ηθικό πλεονέκτημα». Μα αν ισχύει αυτό -προφανώς δεν συμφωνώ με αυτήν την αντίληψη του «εμείς, εμείς οι μόνοι συνεπείς και ηθικοί», αλλά ας την δεχτούμε για λόγους οικονομίας της συζήτησης- τότε αυτό το πλεονέκτημα το χάσαμε από την ώρα που μπήκαμε στην κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και αποδεχθήκαμε την λογική 4- 2- 1 για την στελέχωση του κρατικού μηχανισμού. Και μην μου πει κανείς ότι αυτό το κάναμε για την σωτηρία της πατρίδας. Ας το κάνουμε τώρα και για την σωτηρία της κεντροαριστεράς. Δεν μπορεί το ίδιο πράγμα άλλοτε να μας βρωμάει και άλλοτε να ευωδιάζει», σημειώνει με νόημα.
Η επιλογή, πάντως, του Νίκου Μπίστη να γράψει ένα τόσο σκληρό άρθρο κατά της ΔΗΜΑΡ και της ηγεσίας της δείχνει πως μάλλον η υπομονή του έχει αρχίσει να εξαντλείται. Και πλέον, πολλά στελέχη του κόμματος διερωτώνται ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του…

Via : www.matrix24.gr