ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 12/10/2023
Ώρα:                17:00

Στις 15 Οκτώβρη είναι κρίσιμο να υποστηρίξουμε την αλλαγή.

Για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ η Αυτοδιοίκηση είναι Διαφάνεια, Δικαιοσύνη, Λογοδοσία, Ανεκτικότητα.

 Η Αυτοδιοίκηση ως ακρογωνιαίος λίθος του συντεταγμένου σύγχρονου κράτους, που θέλουμε να δημιουργήσουμε, δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο διαπάλης ολιγαρχών και διεφθαρμένων κερδοσκόπων, αδιαφάνειας, υποβάθμισης έως και απαξίας της συμμετοχής των πολιτών.
Δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο.

Οι Περιφέρειες δεν πρέπει να λειτουργούν εκβιαστικά προς τους Δήμους ή να είναι υπάλληλοι της κυβέρνησης.
Δήμοι και Περιφέρειες απολογούνται μόνο στους πολίτες που τους ψηφίζουν.

Στην βάση αυτών των αρχών, καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ να συμμετέχουν στις εκλογές της 15 Οκτωβρίου και να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα αυτοδιοικητικά σχήματα:

  • Περιφέρεια Θεσσαλίας: κ. Δημήτρης Κουρέτας, «Πρωτοβουλία»
  • Δήμος Ζωγράφου: κα. Τίνα Καφατσάκη, «Δημοτική ενότητα».
  • Δήμος Καισαριανής: κ. Χρήστος Βοσκόπουλος, «Ενωμένη Καισαριανή».
  • Δήμος Αγ. Δημητρίου: κα. Μαρία Ανδρούτσου, «Αλλάζουμε την Πόλη, Συμμετέχουμε Ενώνουμε».

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει στόχο να εκθέτει διαρκώς προς τους πολίτες, την καταστροφική και διαλυτική πολιτική της κυβέρνησης, που θέλει και την αυτοδιοίκηση “μπλε” και χειραγωγώντας την να αποτελεί το μακρύ της χέρι που διαιωνίζει το πελατειακό κράτος που οδηγεί την χώρα και την κοινωνία σε παρακμή.
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ συνεχίζει την πολιτική διερεύνηση για ευρύτερες συνεργασίες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την σύγκλιση δημοκρατικών, αριστερών και οικολογικών δυνάμεων, με στόχο την ουσιαστική και άμεση συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις.

Σε αυτή την βάση προτείνουμε στους πολίτες να υποστηριχθούν υποψήφιοι -ες που με το έργο τους, την πολιτικής τους ταυτότητα ή διαδρομή, απέκτησαν ή έχουν τον σεβασμό μας.
Είναι απόλυτη ανάγκη να απομακρυνθούν οι συντηρητικοί υποψήφιοι -ες, από κάθε Δήμο και Περιφέρεια -όπου αυτό είναι εφικτό αυτή την στιγμή- διότι στην περίπτωση εκλογής τους θεωρούμε βέβαιη την απόλυτη σύμπνοιά τους με τους στόχους της κυβέρνησης.
Θα είναι οι μαριονέτες της.

Σε καμία περίπτωση δεν συμμεριζόμαστε την αντίληψη του ΚΚΕ περί επιλογής λευκού ή άκυρου διότι, όπως έχει αποδειχθεί, αυτή η τακτική διασπά τον δημοκρατικό χώρο και δίνει άμεσο πλεονέκτημα στις δεξιές και συντηρητικές δυνάμεις.
Σε αντίθεση προτείνουμε να υποστηριχθούν υποψήφιοι όπως οι:

  • Χ. Δούκας/Αθήνα,
  • Κ. Πελετίδης/Πάτρα,
  • Σ. Ρούσσος/Χαλάνδρι,
  • Γ. Κουτελάκης/Νέα Σμύρνη.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

https://www.prasini-aristera.gr/dt-stis-15-oktovri-allagi/