του Νίκου Αραπάκη *

Έχω δει δυο τρεις τσακωμούς μεταξύ πασόκων και κουλικών, γιατί προσπαθεί ο ένας να φορτώσει την Καϊλή στον άλλον.
Μολονότι δεν με διόρισε κανείς, αναλαμβάνω χρέη διαιτητή.
Λοιπόν, το ευάκι δεν είναι ούτε πασόκα ούτε κουλική, είναι ακροκεντρώα. Το ακραίο κέντρο, για όσους παρακολουθούν τα πολιτικά δρώμενα, δεν έχει ιδεολογία. Ή, για να είμαι πιο ακριβής, η ιδεολογία τους είναι το χρήμα και η εξουσία. Γι’ αυτό και ενώ παρουσιάζονται ως προοδευτικοί, ορθολογιστές κλπ στην πραγματικότητα δεν έχουν κανένα πρόβλημα να υποστηρίξουν οτιδήποτε εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η υπόθεση μακονία. Ενώ οι συντριπτικά περισσότεροι ακροκεντρώοι αυτοπροσδιορίζονται ως αντιεθνικιστές, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φορέσουν περικεφαλαία μακονομάχου και να παλέψουν για την απελευθέρωση της μακονίας μας. Με στόχο βέβαια να φθείρουν την κυβέρνηση συριζα, διότι στην πραγματικότητα τη μακονία την έχουν χεσμένη -όπως έχουν χεσμένους όλους τους ψεκασμένους μακονομάχους.
Οι ακροκεντρώοι αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν στο σύνολό τους κουλικοί. Όχι, βέβαια γιατί συμπάθησαν τον Κούλη, αλλά γιατί οσμίστηκαν ότι υποστηρίζοντάς τον εξασφαλίζουν χρήμα, οφίτσια και κυρίως ασυλία. Αναφέρομαι στους επώνυμους, διότι υπάρχουν και κάτι ρετάλια που υποστηρίζουν κούλη για λόγους ιδεολογικούς. Κι άντε τώρα να τους εξηγήσεις ότι ο κούλης η μόνη ιδεολογία που γνωρίζει και ασπάζεται είναι το χρήμα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα γνωστών ακροκεντρώων είναι ο Λοβέρδος, που αθωώθηκε για τις μίζες της νοβάρτις με δόξα και τιμή. Κι ο Ανδρέας, που πολλά πράγματα είναι αλλά αγνώμονας όχι, από τότε όπου σταθεί κι όπου βρεθεί αποθεώνει τον κούλη και εξαπολύει μύδρους εναντίον των λαϊκιστών του συριζα.
Συμπέρασμα: το μεγαλύτερο μέρος των ακροκεντρώων τύπου Καϊλή προέρχεται από το πασοκ. Μπένι, Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης και διάφορα τέτοια καθάρματα ήταν οι ιδρυτές της σχολής. Όμως, εδώ και πολύ καιρό οι ακροκεντρώοι έχουν απογαλακτιστεί από τον πολιτικό τους χώρο και έχουν μεταπηδήσει στη νδ του κούλη. Όπερ σημαίνει, ότι η Καϊλή και όλος ο ακροκεντρώος εσμός ανήκει δικαιωματικά στον κούλη και τη ΝΔ.
Τα του καίσαρος τω καίσαρι
* Ο Νίκος Αραπάκης είναι συγγρφέας