Κάθε είδους ενεργά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να μεταπηδούν στο-αντίπαλο. Φυσικά, έχουμε να κάνουμε με καιροσκόπους και θεσιθήρες. Αλλά φαίνεται ότι δεν είναι μόνο αυτό.

Τους τελευταίους δύο μήνες συνέβησαν τα εξής τρία γεγονότα.

Πρώτον, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Ασκητής (ήταν υποψήφιος και το 2019 στη Δυτική Αττική) ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του περιφερειάρχη της ΝΔ Γ. Πατούλη.

Δεύτερον, ο Νίκος Ανδρουλάκης τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ τον παλιό ποδοσφαιριστή Νίκο Σαργκάνη. Όμως, τρεις μέρες μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, ο Σαργκάνης προσελήφθη ως σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής(του κ.Πατούλη).

Τρίτον, μόλις χτες ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός τοποθέτησε στη Γενική Γραμματεία Ισότητας την Ζέφη Δημαδάμα, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Στην περίπτωση αυτή έχουμε την αποθέωση του καιροσκοπισμού και αριβισμού, δεδομένου ότι:

  1. Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές η ίδια, με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών, μιλούσε για «παρακράτος της Δεξιάς». Προφανώς, αυτό δεν την εμπόδισε σήμερα να δεχθεί ευχαρίστως να υπηρετήσει την κυβέρνηση του κόμματος που-όπως ή ίδια έλεγε- έφτιαξε αυτό το παρακράτος.
  2. Δυο μέρες πριν από τις εκλογές του Ιουνίου, η κυρία Δημαδάμα καταφερόταν εναντίον της «παντοδυναμίας της ΝΔ» και εμφανιζόταν υπέρμαχος της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ «καμιά συνεργασία». Δεν πέρασε ένας μήνας και η ίδια γίνεται κυβερνητικό στέλεχος.

Δεν είναι, λοιπόν, μόνο οι κκ Χρυσοχοίδης και Φλωρίδης που έγιναν υπουργοί. Αυτοί είχαν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ από καιρό και είχαν εγκατασταθεί στην αυλή του κ. Μητσοτάκη. Βλέπουμε ότι κάθε είδους ενεργά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να μεταπηδούν στο-αντίπαλο, υποτίθεται…-κόμμα και να καταλαμβάνουν θέσεις στον κυβερνητικό και ευρύτερο κρατικό μηχανισμό.

Φυσικά, έχουμε να κάνουμε με καιροσκόπους και θεσιθήρες. Αλλά φαίνεται ότι δεν είναι μόνο αυτό. Ολοένα και περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δείχνουν να αισθάνονται άνετα με τη μεταπήδηση αυτή. Λες και πάνε σε ένα συγγενικό κόμμα.

Η «ώσμωση» αυτή των δύο κομμάτων άρχισε με τη συγκυβέρνηση του 2012-2014, η οποία κατέστρεψε πολιτικά και εκλογικά το ΠΑΣΟΚ. Παρά τις προσπάθειες των μετέπειτα ηγεσιών του, κυριάρχησε η αίσθηση ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μοιάζουν σε πολλά.

Η σημερινή ηγεσία, παρά την αντιπολιτευτική ρητορεία λόγω των υποκλοπών, των οποίων θύμα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενίσχυσε αυτήν την αίσθηση. Για παράδειγμα, άφησε εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη, τον μοναδικό εκπρόσωπο της συνεπούς αντιδεξιάς πολιτικής, που αποτέλεσε σήμα κατατεθέν του ΠΑΣΟΚ επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Και τοποθέτησε στα ψηφοδέλτια πρόσωπα που όσα έλεγαν στα τηλεοπτικά πάνελ έμοιαζαν πολύ με τη ρητορεία στελεχών της ΝΔ.

Αν αύριο και άλλοι μεταπηδήσουν στη ΝΔ, όπως κάνει σήμερα η κυρία Δημαδάμα, ποιος θα εκπλαγεί;

Πηγή : https://www.news247.gr