Σε μία πρωτοφανή δήλωση προχώρησε η Άννα Διαμαντοπούλου με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από σφαίρα αστυνομικού, ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχει αστυνομική βία στη χώρα μας.

Η πρώην ευρωπαϊκή επίτροπος σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και μία μέρα μετά το βαρύ τραυματισμό με αστυνομική σφαίρα στο κεφάλι του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη ανέφερε «πρέπει να σας πω ότι όσο και αν φανεί αιρετικό, δεν συμφωνώ με τον όρο ότι στη χώρα υπάρχει αστυνομική βία. Όσοι έχουμε ζήσει σε άλλες χώρες, έχουμε δει τι σημαίνει αστυνομική βία, τι σημαίνει να γίνεται μια διαδήλωση 70 ανθρώπων και να είναι δίπλα 100 αστυνομικοί. Δεν είναι η αστυνομική βία στην Ελλάδα κάτι για το οποίο μπορούμε να μιλούμε. Ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Γρηγορόπουλος ήταν ένα παιδί που πετούσε πλαστικά μπουκάλια με νερό και σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι».

Σκληρή απάντηση στην Άννα Διαμαντοπούλου δίνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Φίλης. «Αν και πρώην Ευρωπαία Επίτροπος, δείχνει να αγνοεί ότι η χώρα μας έχει καταδικαστεί για πράξεις αστυνομικής βίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε αριθμό ρεκόρ σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ή, τις τεκμηριωμένες εκθέσεις για την αστυνομική βία που παρουσιάστηκαν προχθές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από την Ειδική Επιτροπή του ΔΣΑ, τον Συνήγορο του Πολίτη και τη Διεθνή Αμνηστία» επισημαίνει ο Νίκος Φίλης.

Υπογραμμίζει δε ότι «τα όσα ισχυρίστηκε η κα Διαμαντοπούλου δεν είναι αιρετικά· είναι εξοργιστικά! Προσβάλλουν βάναυσα κάθε δημοκράτη πολίτη. Και, φτάνοντας στο σημείο να κατασκευάζει άλλοθι για τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη και να ανασύρει το φάντασμα του «εσωτερικού εχθρού» για να δικαιολογήσει τη βάναυση αστυνομική βία, είναι εκείνη που δυσφημεί διεθνώς τη χώρα.

«Η κα Διαμαντοπούλου λέει όσα δεν τολμάει να διατυπώσει ανοιχτά η κυβέρνηση, μήπως βγει από την πολιτική αφάνεια, μήπως κερδίσει κάποιο ρόλο στη ΝΔ μετεκλογικά. Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν μας αφορά. Όταν όμως η κυβερνητική προπαγάνδα χύνεται σαν δηλητήριο στην κοινωνία με τέτοιους έμμεσους τρόπους, προφανώς πρέπει να πάρει τις πολιτικές απαντήσεις που της αξίζουν».

Πηγή : https://www.avgi.gr