Ο Νίκος Φίλης και άλλοι 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στην Νίκη Κεραμέως για το φαινόμενο της επιστροφής της κατήχησης στο ελληνικό σχολείο.

Ερώτηση για τον παράνομο, όπως τον χαρακτηρίζουν, προσηλυτισμό της Εκκλησίας σε σχολεία του Δήμου της Αθήνας, με τη «βούλα» της υπουργού Παιδείας και του Δημάρχου Αθηναίων, κατέθεσαν 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από πρωτοβουλία του τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη.

Οι βουλευτές, όπως τονίζεται σχετικά, καταγγέλλουν την απόπειρα να επιστρέψει στα σχολεία η θρησκευτική κατήχηση, καθώς με διαδοχικές αποφάσεις τους οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων εισηγούνται θετικά να παραχωρηθούν για όλη την «τρέχουσα» σχολική χρονιά αίθουσες και προαύλια σχολείων, σε ημέρες ή ώρες εκτός καθημερινής εκπαιδευτικής λειτουργίας –π.χ. Παρασκευή απόγευμα ή Σαββατοκύριακο– σε κατά τόπους ιερούς ναούς, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που έχει τον τίτλο «Νεανικές και παιδικές συντροφιές».

Ωστόσο, γονείς και εκπαιδευτικοί ορισμένων σχολείων έμειναν έκπληκτοι όταν έλαβαν στα χέρια τους και μελέτησαν το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακαλύπτοντας ότι υποκρύπτεται θρησκευτική κατήχηση, καθώς το φυλλάδιο διαθέτει κωδικό QR, και σύμφωνα με καταγγελίες, το σκανάρισμα του QR Code παραπέμπει σε βίντεο στο youtube με τίτλο «Το κατηχητικό ξεκίνησε», που περιλαμβάνει αναφορές όπως «το κατηχητικό μου» ή «στιγμές χαράς κοντά στον Χριστό» – δηλαδή προφανείς αναφορές κατήχησης!

Οι βουλευτές ζητούν από την υπουργό Παιδείας να παρέμβει ώστε να μη δοθεί ή να ανακληθεί η έγκριση για την παραχώρηση των σχολικών χώρων σε δραστηριότητες που υποκρύπτουν τη λειτουργία κατηχητικών σχολείων της Εκκλησίας και να επικοινωνήσει σχετικά με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη.

Πηγή : https://www.news247.gr