Photo: A. Κατσής @fosphotos.com    Ανδρέας ΠετρουλάκηςΑνδρέας Πετρουλάκης 

Η ηγετική ομάδα της ΝΔ έχει ένα θέμα με την ψυχή.”Ελλάδα σημαίνει να δίνεις την ψυχή σου” λέει η αφίσα της για τα Ίμια όπως “το όνομά μας είναι  η ψυχή μας” λίγα χρόνια νωρίτερα, όταν οι ίδιοι περίπου άνθρωποι πρωτοστατούσαν σε μία άλλη λαμπρή περιπέτεια της σύγχρονης ιστορίας μας. Και ασφαλώς δεν είναι οι μόνοι. Η ιδεολογία της ψυχής ήταν κυρίαρχη για δεκαετίες σε όλα σχεδόν τα κόμματα και για τα μικρά και για τα μεγάλα. Και κέρδιζε κατά κράτος την Ελλάδα του μυαλού.

΄Ετσι χτίστηκε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Με πολλή ψυχή και λίγο μυαλό. Τι ψυχή είχαν λίγα δισεκατομμύρια το χρόνο σε άχρηστες προσλήψεις; Οι καλόψυχοι πολιτικοί προσλάμβαναν τους ψηφοφόρους τους , διότι ψυχή είχαν κι αυτοί, και  φυσικά στις εκλογές δεν ξεχνούσαν το ψυχικό που τους έγινε. Για την ψυχή της μάνας του έδιναν 6-7000 μισθό σε απόφοιτους Γυμνασίου και φυσικά τι ψυχή σου κάνει να μη δώσεις τα ίδια και παραπάνω στους συνταξιούχους;  Και μόνο άψυχοι θα στερούσαν τις μανάδες από τα βλαστάρια τους, για αυτό τις έβγαζαν στη σύνταξη από τα 35.

Και, πες μου αν έχεις ψυχή, μπορεί κανείς να πεi όχι στο όνειρο του φτωχού για  μεζονέτα, εξοχικό, τζιπ,κότερο, Μύκονο; Τη στιγμή που οι καλόψυχοι τραπεζίτες του δίνουν δάνεια, και τα κράτος- ψυχούλα μένει ξεκλείδωτο, τι σε νοιάζει εσένα, και κάθεσαι και μετράς ότι δεν βγαίνουν τα λεφτά από την εργασία του, σκατόψυχε; Και είναι δυνατόν να ασχολούνται με αποδείξεις και παραστατικά οι άψυχοι λογιστάκοι όταν ο λαός ξεδιπλώνει την ψυχή του στα πάλκα και στα πανηγύρια και οι καλλιτέχνες που εκφράζουν την ψυχή αυτού του λαού, καταθέτουν ακριβώς αυτό,ψυχή; Τι ήθελες να καταθέσουν, φορολογική δήλωση, ψυχάκια;

Ποιός κακόψυχος είναι αυτός που θα έλεγε ότι οι παππούδες δεν δικαιούνται το ακριβότερο φάρμακο που υπάρχει στη αγορά άσχετα αν υπάρχουν πολύ φθηνότερα για την ίδια δουλειά; Στον παππού, ρε, που έδωσε την ψυχή του για μας, θα κάνεις οικονομία; Και στα σωστά σου θα σκέφτεσαι τα λεφτά όταν πρόκειται για την Υγεία, για τα φάρμακα, για τα νοσοκομεία, τσιγκουνιές θα κάνεις, άψυχε, με τον ανθρώπινο πόνο;

΄Η θα κάνεις σκόντο στον εξοπλισμό του γενναιόψυχου στρατού μας; Αφού κινδυνεύει η ψυχή του έθνους, εμείς θα μετράμε σαν σπαγκοραμμένοι τα δισεκατομμύρια; Σαράντα  και λίγα είναι όταν είδαμε τι συνέβη στα ΄Ιμια, όταν ένας ψυχωμένος δήμαρχος και κάποιο εύψυχοι δημοσιογράφοι ακούμπησαν την ψυχή τους στο βωμό των ιερών και οσίων μας . Οι δημοσιογράφοι της ψυχής δεν έλειψαν από κανένα εθνεγερτήριο σάλπισμα- πρωτοκλασάτοι ή λούμπεν, φύλασσαν Θερμοπύλες εισπράττοντας παράλληλα  κρατική διαφήμιση, μυστικά κονδύλια και παχυλούς μισθούς.

Αφού Ελλάδα σημαίνει να δίνεις την ψυχή σου, τι άλλο να σου ζητήσει κανείς; Αν Ελλάδα σήμαινε να δίνεις την εργατικότητά σου, τη μόρφωση,την δημιουργικότητα, τον ταλέντο, την επιχειρηματικότητα, την έμπνευση, την άμιλα, τη συλλογικότητα και άλλες αξίες λιγότερο φανταχτερές, τότε θα μιλούσαμε για μια άλλη Ελλάδα, στην οποία οι έμποροι της αδούλωτης ψυχής, της αδάμαστης καρδιάς και του υπέροχου γονιδίου θα έχαναν τη δουλειά τους. Για αυτό τέτοιες λέξεις δεν μπαίνουν ποτέ σε συνθήματα και αφίσες.

Via : www.protagon.gr