Η φωτογραφία που δείχνει τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο βαθιά συλλογισμένο, δημοσιεύεται στην προτελευταία σελίδα της πασχαλινής έκδοσης του «Βήματος». Ναι, ακριβώς, στη σελίδα του Γιάννη Πρετεντέρη. Η δε λεζάντα της αινιγματικής φωτογραφίας αποκαλύπτει τον προβληματισμό του υπουργού. «Να δω τώρα πώς θα βγάλω έξω και τον Κουφοντίνα…» εξηγεί. Μετά τον Σάββα Ξηρό εννοεί, φυσικά. Με άλλα λόγια, ο Παρασκευόπουλος δεν έχει άλλο στον νου του, πάρεξ την απελευθέρωση της 17Ν στο σύνολό της…

Του Βασίλη Πάικου

Ήταν η πρώτη – πρώτη κίνηση της νέας κυβέρνησης. Την ίδια μέρα της «ορκωμοσίας» της. Να απομακρύνει τα κάγκελα από το Σύνταγμα. Μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Προκειμένου να δείξει ότι μια νέα εποχή ξεκινά. Κι ότι προτίθεται να εισαγάγει εντελώς άλλη αντίληψη στο πεδίο της δημόσιας ασφάλειας και της δικαιοσύνης. Με πρακτική που δεν θα έχει την παραμικρή σχέση με την ώς τα τώρα εφαρμοζόμενη. Αντίληψη που εξειδικεύτηκε στις λεπτομέρειές της κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων. Από τον πρωθυπουργό και από τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αντίληψη «ανοιχτή», ορθάνοιχτη στην κοινωνία, απολύτως σύγχρονη, με άξονα τον πολίτη – φίλο και σύμμαχο. Και όχι, όπως ώς τώρα, απέναντι στον «εχθρό λαό».

Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες. Με τη μορφή των μπαχαλάκηδων. Οι οποίοι είπαν να κάνουν τα δικά τους. Ξέρετε, κάτι καταλήψεις σε πρυτανείες και σε σχολές, κάτι εξαρχειώτικους τσαμπουκάδες, τέτοια. Με την προσθήκη τώρα και «παρεμβάσεων» στα πέριξ της Βουλής. Μια και η Βουλή δεν είναι πλέον βιαίως αποκομμένη από τον πολίτη, δεν είναι σιδερόφρακτη. Κι αυτό τους χαλάει τη μανέστρα, πώς να το κάνουμε. Άσε που τα συνθήματα – αιτήματά τους έκρουαν διαρκώς ανοιχτές θύρες. Δεδομένου ότι, σχεδόν στο σύνολό τους, είχαν προαναγγελθεί ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις. Αλλά σιγά τα αιτήματα. Το ζήτημα είναι ο σαματάς. Όπως κάνουν οι μπαχαλάκηδες πάντα και παντού, σε όλες τις χώρες του κόσμου και σε όλες τις εποχές. Όπως ακριβώς συνέβαινε κι εδώ σ’ εμάς από δεκαετίες. Σε μεγαλύτερη έκταση μάλιστα και περισσότερο βάθος. Τότε που, κατά τους πολιτικούς Σέρλοκ Χολμς της δεκάρας, πίσω απ’ όλα βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ…

 Πανικός εφ’ όλης της ύλης

Ε, λοιπόν, ξεσηκώθηκε το άπαν σύμπαν της εγχώριας συντήρησης. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρώτα – πρώτα, χωρίς εξαίρεση αλλά και δίχως αποχρώσεις. Μονομπλόκ κανονικά. Κι από κοντά τα περισσότερα «μέσα». Με σημαιοφόρους τα κανάλια, εννοείται. Τα κανάλια που κάθε βράδυ συστηματικά δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία, κατασκευάζοντας κλίμα απόλυτου πανικού. Ότι πάνω – κάτω στην Ελλάδα σήμερα βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση πρωτοφανούς έκτασης με την αναρχία. Κι ότι όλο αυτό έχει να κάνει με την πολιτική ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ. Κι από την άλλη, η κυβέρνηση της Αριστεράς τόχει βάλει αμέτι μωχαμέτι να διαλύσει το σωφρονιστικό σύστημα. Αμνηστεύοντας την τρομοκρατία. Επειδή περιλαμβάνει και τον «κατά 98% ανάπηρο» Σάββα Ξηρό η σχετική νομοθετική παρέμβαση του υπουργού. Άσε που καταργεί τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, αν είναι δυνατόν. Και αφήνει έτσι αθωράκιστη τη χώρα.

Θα είχε ίσως ενδιαφέρον να θυμηθούμε ότι τα κανάλια, τα ίδια ακριβώς κανάλια, είχαν στήσει στον τοίχο και λιθοβολούσαν καθημερινά τον Προκόπη Παυλόπουλο τον Δεκέμβριο του 2008 επειδή, ως αρμόδιος υπουργός, δεν είχε επιλέξει την τυφλή και άγρια σύγκρουση με τους διαδηλωτές «του Αλέξη Γρηγορόπουλου», επειδή δεν είχε υιοθετήσει την τακτική του αίματος.

Μέσα σ’ αυτό το επιμελώς κατασκευασμένο κλίμα του απόλυτου ζόφου δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο το μεταναστευτικό. Όπου εμφανίζεται η κυβέρνηση της Αριστεράς έτοιμη ν’ αφήσει ορθάνοιχτες τις πύλες της χώρας και απροστάτευτο τον λαό της. Επειδή και μόνο εξεδήλωσε την πρόθεσή της να καταργήσει τα τύπου Αμυγδαλέζας κολαστήρια, να εγκαινιάσει χώρους ανθρώπινης φιλοξενίας, να διευκολύνει την παροχή ασύλου και την απόδοση της ιθαγένειας. Είναι προφανές ότι η αντιπολίτευση από τη μία και τα κανάλια από την άλλη επιλέγουν το άλλο σύστημα, το παλιό. Με την πολιτική των «καθαρών προσόψεων» των πόλεων. Και το τι γίνεται από πίσω, δεν βαριέσαι, ποιος το βλέπει; Και τώρα κατασκευάζουν και επ’ αυτού κλίμα. Προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να εξασφαλίσουν τη λαϊκή στήριξη για το «όπισθεν ολοταχώς».

Η τρομολαγνεία και η τρομοϋστερία, σε όλο τους το αποκρουστικό μεγαλείο. Με στόχο να μην αλλάξει τίποτα στην αντίληψη λειτουργίας και δράσης των αρχών ασφαλείας. Να μην αλλάξει τίποτα στη λογική άσκησης της δικαιοσύνης, στην πολιτική του σωφρονισμού. Να μην αλλάξει τίποτα στο μεταναστευτικό.

Αλλά υπάρχει άραγε περίπτωση; Λογικά όχι. Όμως ας μην υποτιμούμε την επιρροή και τη δύναμη της τηλεοπτικής κατατρομοκράτησης των πολιτών. Ποτέ δεν ξέρεις. Ε, λοιπόν, αν, με τον όποιο τρόπο, επιστρέψουμε στη δεξιά εκδοχή του δόγματος «νόμος και τάξη», αν πάμε πίσω στα «κάγκελα», τότε, εκτός από τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του και το κόμμα του, θα έχει ηττηθεί η ίδια η Δημοκρατία. Θα έχουμε ηττηθεί όλοι και ο καθένας μας χωριστά…

Via : www.avgi.gr