του Μανώλη Τρίκα

Πανδημία «ο ιός της νυχτερίδας»

Ζούμε, μια από τις δυσκολότερες στιγμές, της παγκόσμιας ιστορίας. Δεν είναι βέβαια, η πρώτη φορά, που ο πλανήτης έχει προσβληθεί από κάποιο λοιμό.
Διανύουμε, για 16η κατά σειρά περίοδο, μεγάλη πανδημία της ανθρωπότητας που σκοτώνει συνανθρώπους μας, ίσως και εμάς, σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.
Μετά τον τυφοειδή πυρετό, που ξεκίνησε από την Αιθιοπία και καταγράφηκε ιστορικά ως “Ο Λοιμός της Αθήνας” (430π.Χ.), ακολούθησαν, σειρά μολυσματικών επιδημιών, όπως, η ελονοσία, η φυματίωση, η λέπρα, η γρίπη, με μεγαλύτερη σε αριθμό νεκρών, την δεύτερη εμφάνιση της βουβωνικής πανώλης, που διήρκεσε από το 1347 έως το 1350 και ονομάστηκε “Ο μαύρος Θάνατος” σκοτώνοντας το ένα τρίτο του πληθυσμού της Γης.

Στις μέρες μας, έκανε την εμφάνιση της, η νόσος COVID-19, που προκλήθηκε από τον ιό SARS-CoV-2, έναν ιό που δεν είχε απομονωθεί ποτέ σε άνθρωπο, παρά μόνο σε ζώα.

Τα τελευταία χρόνια, οι αναφορές σε επιδημίες και μολυσματικές νόσους, αφήνουν έντονα τα ίχνη, της ανθρώπινης παρέμβασης.

– Το AIDS, που εμφανίστηκε στις ΗΠΑ και ευθύνη για αυτό, έχει ο χιμπατζής της Δυτικής Αφρικής (μεταλλαγμένος ιός).

– H ασθένεια των τρελών αγελάδων, Ηνωμένο Βασίλειο, το 1986. Προήλθε από ζωοτροφή, παρασκευασμένη με αλεσμένα πρόβατα που έπασχαν από την τρομώδη θανατηφόρα νόσο (scrapie) (μεταλλαγμένος ιός.)

– H1N1 που περιέχει, γενετικό υλικό του ιού της γρίπης των χοίρων (μεταλλαγμένος ιός).

– Ο ιός H5N1, γρίπη των πουλερικών (μεταλλαγμένος ιος.)

και σήμερα, ο ιός SARS-CoV-2 ( Coronovirus ), η νόσος COVID-19 ιός της νυχτερίδας (μεταλλαγμένος ιός).
Διέρρευσε από Βιοχημικό εργαστήριο, στην περιοχή Γιουχάν της Κίνας και μόλυνε αστραπιαία, σχεδόν όλο τον πλανήτη.

Τεράστια ερωτηματικά, δημιουργούνται αμέσως μετά την τελευταία μόλυνση του πλανήτη, όταν αναδύονται δημοσιεύματα της Ιταλικής RAI3 και του ελληνικού in.gr από το Νοέμβριο του 2015, όπου αποκαλύπτουν, κοινές εργαστηριακές μελέτες, ΗΠΑ-Κίνας-Ελβετίας, για τον υβριδικό ιό SCH014, σε εργαστήρια της Ελβετίας, που αφορούν τον ιό της γρίπης SARS και τον συγγενικό ιό του MERS.
Αποσπάσματα των μελετών, δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Nature Medicine, όπου έγινε αφορμή, να αντιδράσει μερίδα της επιστημονικής κοινότητας και με παρεμβάσεις, όπως του Σάιμον Γουέιν-Χόμπσον, ιολόγου του Ινστιτούτου Παστέρ στο Παρίσι.

«Αν ο ιός κατάφερνε να αποδράσει, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις εξελίξεις», κατάφεραν, να σταματήσει το πρόγραμμα, στα τέλη του 2014. Το πρόγραμμα όμως το 2015 θα ξανά χρηματοδοτήσουν οι ΗΠΑ, σε Κινέζικα εργαστήρια.

Εδώ, γεννιούνται και οι ακόλουθοι συλλογισμοί …

Όποιος ξέρει και φτιάχνει την ασθένεια, έχει και τη γνώση του φαρμάκου.

Γιατί δε το δίνουν ;
Από το CoV14, μέχρι το CoV19, περάσαν έξι χρόνια εργαστηριακών μεταλλάξεων.

Ποιος ήταν ο λόγος ;
Εφόσον, υπάρχουν αναρτημένα στοιχεία της πορείας των μελετών, σε επιστημονικά περιοδικά, γιατί οι έγκριτοι λοιμοξιολόγοι έπεσαν από τα σύννεφα ;
Είναι Βιοχημικό όπλο ; Αν ναι! προς τα που στρέφεται;

Δεν προκαλούν έκπληξη, για την λογική των ΗΠΑ, οι μαζικές επιθέσεις κατά των λαών, σε όλο τον πλανήτη.
Η κληρονομιά του Σίρο Ίσι και της Μονάδας 731, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ανάπτυξης βιολογικών όπλων των Ηνωμένων Πολιτειών. όπως και η μυστηριώδης εξαφάνιση του του Γιόζεφ Μένγκελε που αφέθηκε ελεύθερος μετά την σύλληψη του στο Άουσβιτς, με άγνωστη πορεία, μας να βοηθάει να καταλάβουμε την βιολογική ηθική των ΗΠΑ.
Η Ιστορία της Αμερικής, για εγκλήματα και βιολογικές επιθέσεις, ξεκινά από την ίδρυση της, όταν όπως αναφέρει το Ethical Canons and Scientific Inquiry (Genocide of Native Americans) και ο David Stannard στο βιβλίο του, American Holocaust από τα τουλάχιστον 100.000.000 θύματα Ινδιάνους που σφαγιάστηκαν από τους Ευρωπαίους αποικιοκράτες και τους αποίκους της Αμερικανικής ηπείρου. Ένας μεγάλος αριθμός εξοντώθηκε όταν μολύνθηκαν, με ιό ιλαράς από κουβέρτες, που τους διοχέτευσαν, οι Ευρωπαίοι.
Ακόμα και την δεκαετία του ΄60 επιστημονική έρευνα έγινε εις βάρος της φυλής των Ινδιάνων Σιού. Οι Ινδιάνοι της φυλής αυτής είχαν εκτεθεί σε ουράνιο με αποτέλεσμα να πεθάνουν από διαφορές μορφές καρκίνου, χωρίς να τους δοθεί καμία θεραπεία.
Οι γυναίκες της φυλής, των Ινδιάνων Νάπχοκ υποβλήθηκαν υποχρεωτικά, σε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού, έτσι στειρώθηκαν εν αγνοία τους. Οι ΗΠΑ στείρωσαν τις γυναίκες των Νάπχοκ, που φάνταζαν ως «απειλή».
Άγνωστες φυλές που ζουν στο δάσος του Αμαζονίου ή στις ερήμους της Αμερικής, έπαιξαν, εν αγνοία τους, ρόλο πειραματόζωων, για επιστημονικούς, πολιτικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς.

Ποιοι είναι οι στόχοι των ΗΠΑ, Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Πρόκειται για ατύχημα;
Για ποιο λόγο κατασκευάζουν επικίνδυνες μεταλλαγμένες ασθένειες;
Είναι το επόμενο βήμα της Παγκοσμιοποίησης;
Ποιος είναι ο ρόλος των κυβερνήσεων των κρατών;
Γνωρίζει κάτι η Ελληνική η κυβέρνηση, όταν στην ανακοίνωση του ο πρωθυπουργός επανέλαβε τα λόγια του Μ. Μακρόν λέγοντας ότι “ζούμε μια βιολογική απειλή”