«Σήμερα με την προγραμματισμένη διάλυση του ΕΣΥ συντελείται ένα έγκλημα κατά της υγείας του λαού», έγραψε μεταξύ άλλων στο facebook ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για 8 λόγους.

«Η επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα ενώ διαθέτουμε γιατρούς με εμπειρία στην θεραπεία του COVID-19, εμβόλια και αποτελεσματικές διαγνωστικές και θεραπευτικές στρατηγικές δείχνει την κατάρρευση του Συστήματος Υγείας», έγραψε στο προσωπικό του προφίλ, στο facebook, o Γρηγόρης Γεροτζιάφας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για 8 λόγους.

Αναφορικά, δε, με τη μελέτη Λύτρα και τον σάλο που έχει προκαλέσει, ο καθηγητής Αιματολογίας και διευθυντής του Research Group Cancer-Hemostasis-Angiogenesis INSERM U-938, Sorbonne University, έγραψε ότι «αποδεικνύει το αυτονόητο». Δηλαδή, ότι «όταν ασθενής διασωληνώνεται χωρίς να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ πεθαίνει».

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο προφίλ του, στο facebook, ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας:

«Η μελέτη Λύτρα ΙΙ αποδεικνύει το αυτονόητο: όταν ασθενής διασωληνώνεται χωρίς να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ πεθαίνει.

Η μελέτη επιβεβαιώνει την πρόβλεψη που είχε γίνει ήδη από τον Ιούλιο 2021 ότι η Ελλάδα οδεύει προς υγειονομική τραγωδία (https://www.avgi.gr/gallery/podcasts/390910_pame-se-ygeionomiko-kai-koinoniko-armageddona?fbclid=IwAR1vqujW_nkBOB-a9bxEJQZeGFejAa-ldAv9Zj-pf3wunX05TFK0IY2Q9VA).

Στις 8/11/2021 είχαμε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα (https://www.ieidiseis.gr/ellada/117673/grigoris-gerotziafas-sto-ieidiseis-ta-11-3-metra-pou-prepei-na-lifthoyn-edo-kai-tora-gia-tin-apotropi-lockdown?fbclid=IwAR2M3CwO3RBcWk4Z695i58JutImEExDd4lGeQVk9adCyBhpxCZF01aB6-qs).

Στις 22/1/2022 κάναμε δημόσια συνολική ανάλυση της πανδημικής κρίσης και της υγειονομικής κρίσης και παρουσιάσαμε μια πολιτική εκτίμηση για την εξέλιξή της που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. (https://www.efsyn.gr/ellada/ygeia/328777_ta-stoiheia-deihnoyn-pos-erhetai-plimmyrida-kroysmaton-sta-sholeia).

Σήμερα, η μελέτη Λύτρα ΙΙ επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα της μελέτης Τσιοδρα-Λύτρα Ι δείχνει επιπλέον την επιδείνωση της θνητότητας στους ασθενείς εντός ΜΕΘ (74%) έναντι 62% αντίστοιχα. Στην ΕΕ, στην αντίστοιχη περίοδο, η θνητότητα στις ΜΕΘ είναι 30%-40%.

Η επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα ενώ διαθέτουμε γιατρούς με εμπειρία στην θεραπεία του COVID-19, εμβόλια και αποτελεσματικές διαγνωστικές κ θεραπευτικές στρατηγικές δείχνει την κατάρρευση του Συστήματος Υγείας.

Με λίγα λόγια η Κυβέρνηση ευθύνεται

1. για το γεγονός οτι το 50% των θανάτων της πανδημίας στην Ελλάδα συνέβησαν στο 6μηνο Νοέμβρης 2021-Απρίλης 2022, ενώ η επιστήμη έχει κάνει τεράστια πρόοδο στην πρόληψη και θεραπεία του COVID-19 ήδη μέσα στο πρώτο 6μηνο της πανδημίας. Δηλαδή δεν δόθηκε στον λαό η δυνατότητα να επωφεληθεί των επιστημονικών κατακτήσεων στην πρόληψη και αντιμετώπιση της δυνητικά θανατηφόρου νόσου COVID-19

2. για τον βασανιστικό θάνατο 1084 πολιτών που διασωληνώθηκαν χωρίς να τους παρασχεθεί η φροντίδα της ΜΕΘ

3. Για την ψευδή εικόνα των «ΜΕΘ – ανεπνευστήρων» χωρίς εκπαιδευμένο προσωπικό στην περίοδο Οκτώβρης 2021- Απρίλης 2022, ενώ είναι γνωστό ήδη από τον πρώτο μήνα της πανδημίας στην Ευρώπη, οτι οι ασθενείς με βαριά νόσο COVID-19 χρειάζονται μακροχρόνια νοσηλεία στις ΜΕΘ και απαιτούν δύσκολους θεραπευτικούς χειρισμούς και φαρμακευτικές θεραπείες (πχ αντιπηκτικά) από εκαιδευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

4. Για την υποστελέχωση των ΜΕΘ ενώ είναι δυνατό μεσα σε 18 μήνες το πολύ να γίνει εκπαίδευση ιατρονοσηλευτικού πορσωπικού για την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας

5. Για το υψηλό ποσοστό θανάτων εντός ΜΕΘ, ενώ είναι γνωστό (εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια) οτι οι Ελληνικές ΜΕΘ υποφέρουν – και οι ασθενείς πεθαίνουν – από ανθεκτικά μικρόβια, και οτι η έκβαση του ασθενούς εξαρτάται από τα εγκατεστημένα διαγνωστικα και θεραπευτικά πρωτόκολλα και την επάρκεια του εκπαιδευμένου προσωπικού

6. Για την αμέλεια στην οργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ασθενείς με COVID-19 με στόχο να ανασχεθεί η ροή προς τα νοσοκομεία.

7. Για την καθυστέρηση του μαζικού καθολικού εμβολιασμού στο κρίσιμο διάστημα Αύγουστος 2021- Ιανουάριος 2022

8. Τελευταίο και ίσως σημαντικότερο όλων: για την επερχόμενη βαθειά κρίση δημόσιας υγείας που μεγιστοποιείται από την κατάρρευση του ΕΣΥ. Η νέα κρίση δημόσιας υγείας που σηματοδοτεί η μελέτη Λύτρα ΙΙ θα έχει συνέπειές που θα αφορούν το σύνολο των πολιτών με χρόνια ή οξέα νοσήματα πέρα από το COVID-19

Η πανδημία δεν τελείωσε. Δεν γνωρίζω αν τελείωσε η πανδημική κρίση. Ενα μόνο είναι σίγουρο. Διαχρονικά στην Ελλάδα έχουν συντελεστεί ανοσιουργήματα στο ΕΣΥ. Σήμερα με την προγραμματισμένη διάλυση του ΕΣΥ συντελείται ένα έγκλημα κατά της υγείας του λαού.

Ελπίζουμε οτι θα έρθει η Νέμεση.

Πηγή : https://www.ieidiseis.gr