Γιάννης Λασκαράκης *

Απαράδεκτη και επικίνδυνη είναι η εργαλειοποίηση της εκλογής του βουλευτή Ροδόπης κ. Οζγκιούρ από τον κ. Μητσοτάκη , για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη .

Κατά πρώτον δυναμιτίζει τις σχέσεις της μειονότητας με την κοινωνία της Θράκης, αναβιώνοντας παλιές θεωρίες συνομοσίας και οξύνοντας εθνοτικές αντιπαραθέσεις. Σε μια εποχή που προσβλέπουμε σε βελτίωση των σχέσεων μας με την Τουρκία , αλλά και στην διευθέτηση ζητημάτων του Πατριαρχείου και της ελληνικής ομογένειας σε Κωνσταντινούπολη και Ιμβρο, ο εν δυνάμει αυριανός Πρωθυπουργός κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ διότι επέλεξε έναν μουσουλμάνο υποψήφιο βουλευτή ο οποίος είχε την υποστήριξη του Τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Σιγά τα ωά. Λες και παλιότερα δεν υποστήριζε υποψήφιους της ΝΔ , λες και εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε εκλογές άλλων χωρών δια μέσου των δικών μας ομογενειών.

Πρόσφατο παράδειγμα η παρέμβαση στην Αλβανία και μάλιστα όχι δια μέσου του ελληνικού προξενείου, αλλά από τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό . Και με διαδηλώσεις, με ελληνικές σημαίες και εθνικούς ύμνους μέσα στην ξένη επικράτεια. Σκέφτομαι εάν αυτά είχαν συμβεί εδώ στην Θράκη τι θα ακολουθούσε…

Ας ηρεμήσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης. Μια χαρά ζούμε με τη μειονότητα. Η νέα γενιά των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών είναι εξαιρετικοί συμπολίτες, επιστήμονες και αξιόπιστοι επαγγελματίες. Δεν ξεχωρίζουμε πια. Έχουν πλέον όλα τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη. . Χειρίζονται την ελληνική γλώσσα άψογα. Νιώθουν υπερήφανοι που είναι Ευρωπαίοι πολίτες με ελληνικές ταυτότητες και ελληνικά διαβατήρια. Το ότι μερικοί συμμετέχουν σε συλλόγους που έχουν το πρόθεμα «τουρκικός» δεν είναι αμάρτημα. Δικαίωμα τους είναι ο αυτοπροσδιορισμός. Και αυτό το δικαίωμα είναι κατάκτηση της σύγχρονης κοινωνίας που μας αφορά άμεσα εμάς που έχουμε άλλη μια Ελλάδα στη διασπορά.

*Εκδότης της της καθημερινής εφημερίδας της Θράκης «Η Γνώμη»

Πηγή : https://www.facebook.com/yannis.laskarakis