Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 26/5/2023
Ώρα:              15:00

Να εγκαθιδρύσουμε έναν νέο ισχυρό πολιτικό σχηματισμό.

Η κυβέρνηση ενώ γνώριζε το επίπεδο της ασθμαίνουσας οικονομίας, με τις σχεδόν ανύπαρκτες πολιτικές οικονομικής ανάκαμψης, συνέχισε και εφάρμοσε εμμονικά, οικονομικό πλάνο άκρατου νεοφιλελευθερισμού.
Με τα 2/5 της  κοινωνίας κάτω από το όριο της φτώχειας, ανεργία στο 12%, τεράστιο Δημόσιο χρέος και Ιδιωτικό χρέος και το ασταθές διεθνές περιβάλλον, οι νεοφιλελεύθερες «μεταρρυθμίσεις» της επέτυχαν ασήμαντους  δημοσιονομικούς στόχους, αντικειμενικά σε βάρος των εργαζομένων, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η εφαρμοσμένη πολιτική της, έπληξε το βιοτικό επίπεδο και τα συμφέροντα όλων, εκτός της νέας ελίτ (των ημετέρων) που ήδη ξεπροβάλλει.

Οι οικονομικές ανισότητες συνεχίζουν να υπονομεύουν σε σημαντικό βαθμό την ιδέα, ότι στη Δημοκρατία όλοι οι πολίτες εννοούνται ως ισάξια και ισότιμα μέλη μιας κοινωνίας, ενός κράτους ή μιας συλλογικότητας κρατών. Με αυτήν την έννοια, οι οικονομικές ανισότητες αποτελούν στοιχεία της έλλειψης δημοκρατίας, του δημοκρατικού ελλείμματος στην Ελλάδα, στην ΕΕ, στον πλανήτη.

Είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε την επαναφορά της κυριαρχίας της πολιτικής επί της οικονομίας, για να αποκατασταθούν οι λειτουργίες της δημοκρατίας ή και αυτή η ίδια η Δημοκρατία.
Ένα σύγχρονο κράτος πρέπει να αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους πολίτες, να έχει επιτελικό χαρακτήρα και όχι πελατειακές λογικές.

Η υπερψήφιση των πολιτικών της ΝΔ από σημαντική μερίδα πολιτών, δεν σημαίνει αυτόματα επιβράβευση των πολιτικών που ακολουθεί.
Η αναντιστοιχία των εκλογικών της ποσοστών και της καθημερινότητας της πλειοψηφίας των πολιτών, είναι το σημείο που πρέπει να απασχολήσει τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις.

Είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ η Συνεργασία, η Συνεννόηση, η Συσπείρωση των Αριστερών, Οικολογικών, Σοσιαλιστικών, Κεντρώων και Δημοκρατικών δυνάμεων, στην βάση ενός ελάχιστου συμφωνηθέντος προγράμματος για το Κράτος, την Οικονομία, την Εξωτερική Πολιτική, τα Δικαιώματα των πολιτών.

Τα αρχηγικού τύπου κόμματα δεν έχουν δυνατότητες να λύσουν τα τρομακτικά προβλήματα των πολιτών, διότι δεν στηρίζονται σε μακροπρόθεσμες πολιτικές και προκειμένου διαιωνίσουν την παρουσία τους χαϊδεύουν κοινωνικές ομάδες με επιδόματα και παροδικές ελαφρύνσεις.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΜΑΖΙ ζητά από πολιτικούς σχηματισμούς, ομάδες διαλόγου, αυτόνομα πρόσωπα που αγωνίζονται για κοινές αξίες, να προχωρήσουμε μαζί στην δημιουργία ενός πόλου.

Να εγκαθιδρύσουμε έναν νέο ισχυρό πολιτικό σχηματισμό.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΜΑΖΙ
https://www.prasini-aristera.gr/dt-neos-politikos-sximatismos/