kouvelis708_1

Την απόφαση να μην ψηφίσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες, επαναβεβαίωσε η κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Κατά την εισήγηση του ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης  Κουβέλης επισήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ «είναι και θα παραμείνει παρούσα με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας».

Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο, ο κ.  Κουβέλης  έβαλε τέλος στα σενάρια που διακινούνταν από εχθές περί αυτοδιάλυσης της Δημοκρατικής Αριστεράς και προσχώρησης των στελεχών της στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η όποια εκλογική τακτική θα γίνει από όρους αυτονομίας και δεν υπάρχει περίπτωση να διαχυθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ» έλεγε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, διαβεβαιώνοντας επιπλέον πως δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ο Φώτης Κουβέλης υποψήφιος στην τρίτη ψηφοφορία.

Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων τα μέλη και των δύο οργάνων προχώρησαν σε επίκληση των συνεδριακών αποφάσεων για καταψήφιση της υποψηφιότητας Δήμα, ενώ ο γραμματέας της ΚΕ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενημέρωσε για τις επαφές της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον  ΣΥΡΙΖΑ και τους Oικολόγους-Πράσινους με θέμα την προοδευτική διακυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αναφέρεται:

“Συνεδρίασαν σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς και συζήτησαν τη στάση του κόμματος εν όψει της διαδικασίας εκλογής Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Τα μέλη και των δύο οργάνων κατέληξαν ομόφωνα στη θέση να καταψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση για την προεδρική εκλογή και στις τρεις ψηφοφορίες, με το σκεπτικό ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμβάλλει στη συντήρηση πολιτικών που εγκλωβίζουν σε τέλμα την κοινωνία και την οικονομία.

Υπογραμμίστηκε , παράλληλα, ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι και θα παραμείνει παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις, με δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια”.

Via : www.badiera.gr