Συνεδριάζουν το Σάββατο (3/1) η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και το Διαρκές Συνέδριο για την εκλογική τακτική του κόμματος .
Η έναρξη των εργασιών στην αίθουσα «Cine Κεραμεικός», Κεραμεικού 58, θα γίνει στις 12:00 με την ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Τα μέλη της ΕΕ και της ΚΟ, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, υπογράμμισαν ότι οι προγραμματικές συμφωνίες και η κατοχύρωση της πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας του κόμματος αποτελούν προϋπόθεση για όποια εκλογική τακτική επιλεγεί.

Με μια αιχμηρή και ιδιαίτερα σκληρή δήλωση στη ΝΕΡΙΤ, ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Χρήστος Μαχαίρας, αναφέρθηκε στις εκλογικές συμμαχίες που ενδεχομένως θα αναπτύξει η ΔΗΜΑΡ, αλλά και σε όλους αυτούς που διέδιδαν ότι η στάση του κόμματος στην προεδρική εκλογή υπαγορεύθηκε από λόγους ιδιοτέλειας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαχαίρας δήλωσε: “Η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ και το Διαρκές Συνέδριο θα προσδιορίσουν αύριο την εκλογική τακτική του κόμματός μας. Και θα την προσδιορίσουν με δύο προϋποθέσεις που δεν μπορούν να παρακαμφθούν. Η πρώτη είναι ότι η όποια εκλογική συμπαράταξη οφείλει να βασίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες. Η δεύτερη ότι ο αυτόνομος πολιτικός χαρακτήρας του κόμματός μας είναι αδιαπραγμάτευτος. Ζήτημα προσχώρησης της ΔΗΜΑΡ σε άλλο κόμμα δεν ετέθη ποτέ. Φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί που διέδιδαν ότι το κόμμα μας τήρησε τη συγκεκριμένη στάση στην προεδρική εκλογή για λόγους ιδιοτέλειας μπορούν πλέον ανέτως να καταπιούν τη γλώσσα τους”.

Via : www.badiera.gr