«H θέση της ΔΗΜΑΡ για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας  είναι δεδομένη», τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Μαχαίρας.  «Εμείς λέμε όχι στην παράταση των πολιτικών που εγκλώβισαν  την οικονομία στην ύφεση και τραυμάτισαν την κοινωνική συνοχή» σημείωσε , υπογραμμίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ με απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της δεν θα υπερψηφίσει κανένα πρόσωπο που θα προταθεί  για ΠτΔ από την κυβέρνηση

Αποσπάσματα από  τη συνέντευξη του Χρήστου Μαχαίρα

Για τη συνάντηση των αντιπροσωπειών ΔΗΜΑΡ- ΣΥΡΙΖΑ

Η συνάντηση των αντιπροσωπειών ήταν η δεύτερη μετά το καλοκαίρι και την εκδήλωση της πρωτοβουλίας του κ. Κουβέλη. Συζητάμε προγραμματικά με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση, όπως τονίσθηκε από τους Γραμματείς των δύο κομμάτων, τον κ. Βίτσα και τον κ. Θεοχαρόπουλο, η συνάντηση πήγε καλά και υπήρξε σύγκλιση σε αρκετά προγραμματικά σημεία.

Εμείς, από την πλευρά μας, επισημάναμε ότι η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής, υπογραμμίσαμε την απόφαση να κινηθούμε στην κατεύθυνση της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου και υπογραμμίσαμε – μια και πολύς λόγος γίνεται-  ότι η ΔΗΜΑΡ με απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της δεν θα υπερψηφίσει κανένα πρόσωπο που θα προταθεί  για ΠτΔ από την κυβέρνηση με το επιχείρημα ότι οι ασκούμενες πολιτικές πρέπει ν΄ αλλάξουν.

 Για τη συνάντηση Κουβέλη –Τσίπρα

Θα επαναλάβω την πρόσφατη δήλωση του κ. Κουβέλη, ο οποίος είπε ότι το θέμα της προγραμματικής σύγκλισης το χειρίζεται η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ που ορίσθηκε. Τόνισε, ωστόσο ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να συναντηθεί τόσο με τον κ. Τσίπρα  όσο και με τους επικεφαλής των υπολοίπων συλλογικοτήτων που συζητάμε, όπως είναι οι Οικολόγοι – Πράσινοι ή τα σχήματα του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Για την πρωτοβουλία συναινετικής εκλογής ΠτΔ

Δεν μπορώ να σχολιάσω πληροφορίες ή ρεπορτάζ, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αν είναι ακριβές ότι η πρωτοβουλία για εκλογή Προέδρου συναινετικά  τοποθετεί  τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών αορίστως μέσα στο 2015, αυτή αντικειμενικά παρέχει τη δυνατότητα  στην κυβέρνηση Σαμαρά της αποκλειστικής διαχείρισης της παράτασης του μνημονίου. Το θέλουμε αυτό; θέλουμε την παράταση αυτών των πολιτικών που εγκλώβισαν  την οικονομία στην ύφεση και τραυμάτισαν την κοινωνική συνοχή; Εμείς, λέμε όχι. Και δεν θεωρώ ότι υπάρχει δύναμη της αντιπολίτευσης που θα υποστηρίξει μια τέτοια θέση.

Σας είπα και προηγουμένως ότι η θέση της ΔΗΜΑΡ για εκλογή ΠτΔ  είναι δεδομένη. Θέλω να ελπίζω ότι, την ώρα της εκλογής, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα κάνουν αυτό που συμφωνήσαμε ομόφωνα στο συνέδριο μας πριν από 2 μήνες.

Via :www.badiera.gr