Του Γιώργου Μελιγγώνη

Τριβές και αναταράξεις προκαλεί στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ το διογκούμενο κύμα διαφωνιών στελεχών με την κεντρική γραμμή του κόμματος, που λέει «όχι» σε οποιοδήποτε πρόσωπο κι αν προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας και προκρίνει την λύση των «εκλογών τώρα».

Οι διεργασίες για την προεδρική εκλογή προκαλούν νέους πονοκεφάλους στον Φώτη Κουβέλη, καθώς ορισμένα στελέχη της ΔΗΜΑΡ διαφωνούν με τις «εκλογές εδώ και τώρα» και προκρίνουν την συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με συμφωνία για εκλογές εντός του 2015. Ήδη, μέλη της ΔΗΜΑΡ, κατέθεσαν προχθές σχετικό κείμενο στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, διαφωνώντας με την γραμμή του κόμματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στους διαφωνούντες συγκαταλέγονται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Τσούκαλης και οι στενοί συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Θόδωρος Μαργαρίτης.

Νέο χτύπημα

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, οι πονοκέφαλοι για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ εντείνονται μετά την χθεσινή κινητικότητα μεταξύ βουλευτών και το κείμενο που διακινήθηκε στη Βουλή υπέρ της εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή. Εξάλλου, η πρωτοβουλία για την σύνταξη του κειμένου και την διαδικασία συλλογής υπογραφών ανήκει σε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και ήδη, το κείμενο φέρονται να έχουν υπογράψει τρία μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος: ο βουλευτής Λαρίσης, Θωμάς Ψύρρας, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Νίκη Φούντα αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Τσούκαλης. Παράλληλα, πληροφορίες που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται θέλουν και την Μαρία Ρεπούση να σκέφτεται να υπογράψει το εν λόγω κείμενο, παρά το γεγονός ότι η βουλευτής Πειραιά ήταν η πρώτη που είχε ταχθεί δημοσίως υπέρ της «συμπαράταξης με τον ΣΥΡΙΖΑ», πριν καν ο Φώτης Κουβέλης γυρίσει… αριστερά το τιμόνι του κόμματός του.

Χαμηλοί τόνοι

Σε κάθε περίπτωση και παρά τον εκνευρισμό που επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια της ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος του κόμματος έχει προσώρας αποφασίσει να τηρήσει χαμηλούς τόνους. «Δεν επιδιώκουμε την σύγκρουση», είναι το μόνο της ηγετικής ομάδας της Αγίου Κωνσταντίνου, παρά το γεγονός πως αν το κείμενο δημοσιοποιηθεί και υπογράφεται από εν ενεργεία βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, αυτό αυτομάτως θα σημάνει ένα νέο εσωκομματικό ζήτημα για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Via : www.matrix24.gr