Αθήνα 02 Σεπτεμβρίου 2015

Από την ηθική και πολιτική κατάπτωση που έχει περιέλθει μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν στελέχη της «Αριστεράς».
Η πολυδιάσπαση στην Αριστερά έχει βαθιές αιτίες και ρίζες.
Ο παραγοντισμός και ο μεγαλο-ιδεατισμός είναι το κυρίαρχο στοιχείο.

Η απόφαση, με οριακή πλειοψηφία, που έστειλε την Δημοκρατική Αριστερά στην αγκαλιά του τοξικού ΠΑΣΟΚ, μας αφήνει παγερά αδιάφορους.
Είναι το τέλος μιας μακράς και προαποφασισμένης διαδρομής αυτών των στελεχών.
Οι πρακτικές της εκλογικής συγκόλλησης στο ΠΑΣΟΚ ή της παραπλανητικής συμπεριφοράς για ενσωμάτωση στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορούν την Ανανεωτική Αριστερά.

Τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς που καταθέσαμε αντιπαραθετικά πρόταση/κάλεσμα για την συγκρότηση του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς σε καμία περίπτωση δεν ακολουθούμε αυτούς τους δρόμους.

Η χτεσινή εμπλοκή μας, μέσω της Αυγής, για δήθεν προσχώρησή μας στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι απαράδεκτη, μεθοδευμένη και κυρίως αστεία.

Λυπούμαστε, αλλά εμείς θέλουμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των πολιτών και της κοινωνίας και όχι των κομμάτων και των κρατικών θέσεων.

Καλούμε τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς και τους Έλληνες πολίτες που συμφωνούν μαζί μας να συμπαραταχθούμε και να συγκροτήσουμε μαζί ένα σύγχρονο κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς και της Οικολογίας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών

Τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς:
Ανδριοπούλου Σοφία, Βλαχοπουλιώτη Άννυ, Βλάχος Μάρκος, Γραικούσης Νίκος, Ζόμπολας Νέστορας, Καλής Μανώλης, Καριώρης Δημήτρης , Κύρτσης Παναγής, Κωλέττη Χριστίνα, Κωτσίδης Θεόφιλος, Μαστρογιάννης Παντελής, Μπούρπουλας Σταύρος, Ρωμανός Σταύρος, Σούρδης Δημήτρης, Τσουκνίδας Άρης, Φωτεινός Θράσος, Φώτου Νίκος