Την παραίτηση του υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης. Η παραίτηση-βόμβα ακολουθεί τις αποκαλύψεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Το όνομα του κ. Δημητριάδη, είχε εμπλακεί τους τελευταίους μήνες στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, με τον ίδιο να αρνείται κάθε ανάμιξη.

Την Τετάρτη οι Reporters United και η Εφημερίδα των Συντακτών, ανέδειξαν επιχειρηματικές συνδέσεις του κ. Δημητριάδη με τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίζιο. Ο κ. Μπίτζιος υπήρξε αναπληρωτής διαχειριστής της Intellexa, της εταιρείας που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator, μέσω του οποίου έγινε η παγίδευση του κινητού του κ. Κουκάκη κι επιχειρήθηκε να παγιδευτεί το κινητό του κ. Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Δημητριάδης αγόρασε την εταιρεία Canalis από τον Κωνσταντίνο Μπαζιώτη, ο οποίος εργαζόταν σε δύο εταιρείες που συνδέονται με τον Φέλιξ Μπίτζιο. Στη συνέχεια, η εταιρεία Canalis είχε κοινή έδρα με τον Παναγιώτη Μπίτζιο, αδερφό του Φέλιξ. Να σημειωθεί ακόμα ότι η εταιρεία Ventus ιδιοκτησίας Παναγίωτη Μπίτζιου, συμμετέχει σε μνημόνιο συνεργασίας με την Layth Capital Ventures, στην οποία διευθυντής είναι ο Φέλιξ Μπίτζιος.

Από τη μεριά του, ο Γρηγόρης Δημητριάδης έχει κάνει λόγο για κακόβουλα ερωτήματα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Υπογραμμίζει δε ότι «η νόμιμη επενδυτική μου δραστηριότητα δεν συνδέεται με κανένα απολύτως παράνομο σκοπό, ούτε βέβαια και με συνδέει με περαιτέρω πρόσωπα, πλην αυτών με τα οποία συναλλάχθηκα».

Πηγή : https://www.news247.gr