Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 7/6/2023
Ώρα:               14:00

Κως: το καθημερινό αποτέλεσμα της κυνικής δεξιάς πολιτικής

Μιχάλης Γιαννάκος/πρόεδρος Π.Ο.Ε.Δ.Ν.: «το ΕΚΑΒ επιχειρεί με ένα μόλις ασθενοφόρο σε Κάλυμνο, Κω, Λέρο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σάμο, Σύρο, Σαντορίνη και Τήνο. Στην Χίο και στην Ικαρία το προσωπικό δεν επαρκεί για δεύτερο ασθενοφόρο σε όλες τις βάρδιες, ενώ στην Ίο, στην Κάρπαθο και στα Κύθηρα το ΕΚΑΒ με 1-2 διασώστες λειτουργεί μερικά οκτάωρα»

Όλη η Ανατολική Αττική δεν έχει καν νοσοκομείο.
Στον Έβρο κάνουν αποστάσεις 80-100 χλμ ακόμη και για Α’ βάθμια φροντίδα.

Η καταστροφή του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι δεδομένη.
Η τρομακτική διαχείριση της πανδημίας με τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, τείνει να θεωρεί “φυσικό φαινόμενο”.
Οι καθημερινοί νεκροί από τις ανεπάρκειες επίσης.
Τα νοσοκομεία λειτουργούν με ηρωικές προσπάθειες των Ιατρών και των Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών.
Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να σώσουν ταυτόχρονα 2 περιστατικά.

Η κατάσταση στην υγεία είναι πραγματικά “Ο πρώτος θα εξυπηρετηθεί, ο δεύτερος θα ότι γίνει….”
Τα ίδια ζήσαμε και στα Τέμπη.

Ο αναιδής προς τους πολίτες κ. Μητσοτάκης, έγραφε στο twitter πριν λίγες ημέρες: “”Θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Με αύξηση των μισθών και μείωση των ανισοτήτων, αναβαθμισμένο ΕΣΥ…..”.
Είναι βέβαιο ότι τα επόμενα 4 χρόνια θα συνεχίσει να λέει τα ίδια και θα συμβαίνουν επίσης τα ίδια.
Χαϊδεύει τα αυτιά όσων θέλουν να ακούσουν ψέματα.
Όμως το καθημερινό αποτέλεσμα της κυνικής δεξιάς πολιτικής του, είναι ότι όλα παραδίδονται σε ιδιώτες και ότι εάν δεν έχεις χρήματα μπορεί και να πεθάνεις.

Η κυβέρνηση άφησε τους πολίτες απροστάτευτους σε πανδημία, καταστροφές, οικονομικές κρίσεις.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εγκαίρως έχει καταθέσει το πρόγραμμά της για την Υγεία (https://www.prasini-aristera.gr/gia-tin-ygeia-2/) το οποίο συνοψίζεται στις αρχές:

  • Εκδημοκρατισμός και ουσιαστική κοινωνικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, με την μεταφορά αποφάσεων και ελέγχου κοντά στον πολίτη -χρήστη.
  • Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο περιλαμβάνεται στα δημόσια αγαθά και κατά συνέπεια δεν πρέπει και δεν μπορεί να υπακούει στους νόμους του κέρδους.
  • Κάθε πολίτης, ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική του θέση και τον τόπο διαμονής του, έχει το δικαίωμα για ίση και υψηλού επιπέδου περίθαλψη και κοινωνική φροντίδα.
  • Διεκδικούμε ένα ολοκληρωμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
  • Ο στρατηγικός μας στόχος είναι οι μηχανισμοί κοινωνικής προστασίας/φροντίδας να καλύπτουν ολόκληρο το βίο του ανθρώπου, να αποτελούν εγγύηση της κοινωνικής ασφάλειας και ανάπτυξης και να βρίσκονται υπό την εγγύηση του κράτους.
  • Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να αποτελεί τμήμα των μηχανισμών κοινωνικής προστασίας και να εντάσσεται στο σύνολο των παρεμβάσεων που οργανώνονται από την πλευρά του κράτους. Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται ο αναπροσανατολισμός του υγειονομικού συστήματος προς την Π.Φ.Υ/Κ.Υ με εστίαση στην πρόληψη.
  • Συμμεριζόμαστε την αντίληψη για την Ενιαία Υγεία με την έννοια της ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του ζητήματος της Υγείας, ως ζήτημα που αφορά στην υγεία των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Πηγή : https://www.prasini-aristera.gr