logo_final_1

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρούσε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ.) μπορούσε και έπρεπε να συγχωνευτεί (χωρίς να διασπαστεί) με την Attica Bank και να αποτελέσουν την αρχή της δημιουργία του τέταρτου ισχυρότερου τραπεζικού σχήματος.

Η επιλογή αυτή δεν υιοθετήθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Δημοκρατική Αριστερά συνεχίζει να εκτιμά ότι η δημιουργία της νέας τράπεζας με την επωνυμία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» θα πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα του τέταρτου ισχυρότερου τραπεζικού σχήματος. Υπό νέα διοίκηση και με σεβασμό στα εργασιακά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων του, μπορεί και πρέπει να καταστεί πόλος έλξης συγχωνεύσεων μικρότερων τραπεζών που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν αυτόνομα την πορεία τους.

Η νέα διοίκηση, με μοναδικό μέτοχο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα πρέπει με χρηστή διαχείριση και με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει το Τ.Τ. να αξιοποιήσει την υπάρχουσα περιουσία του Ελληνικού Κράτους και να συνεχίσει να παρέχει ποιοτικές τραπεζικές και κοινωνικές υπηρεσίες καθώς και να διατηρήσει απρόσκοπτα τη συνεργασία του με τα ΕΛ.ΤΑ.

Via : www.dimokratikiaristera.gr