Θέση για τα επεισόδια που έγιναν στην Τούμπα πήρε η Ντόρτμουντ με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Η διοίκηση της Μπορούσια θεωρεί υπεύθυνους τους οπαδούς της ομάδας, για τα όσα συνέβησαν στη διάρκεια του δεύτερου μέρους και μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για την 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Europa League.

«Δυστυχώς οι οπαδοί το ξεκίνησαν. Αυτά δεν μπορεί κανείς να τα δικαιολογήσει» είπε ο ισχυρός άνδρας των Βεστφαλών, Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε και συνέχισε: «Πρέπει να ασχοληθούμε μ΄ αυτά. Για μένα έχει μεγάλη σημασία πάντα να ακούμε όλους τους εμπλεκόμενους. Αλλά ήταν όλα ξεκάθαρα. Θα τιμωρηθούμε με πρόστιμο. Όταν αυτές οι συμπεριφορές ενοχλούν το παιχνίδι, έχουμε ξεπεράσει το όριο» συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρεται επίσης «… η ομάδα συζήτησε μετά το σφύριγμα της λήξης, αν θα πρέπει να πάει στους οπαδούς. Αποφάσισε να πάει, για δύο λόγους. Για να επιβραβεύσει την πλειοψηφία κι από την άλλη, να δείξει ότι ήταν μόνο λίγοι αυτοί, που προκάλεσαν το χάος», πρόσθεσε ο προπονητής της Μπορούσια, Τόμας Τούχελ και κατέληξε: «Οι υπόλοιποι 1.300 άξιζαν να τους ευχαριστήσει η ομάδα. Καταλαβαίνω, όμως, την ερώτηση, αν θα έπρεπε να στείλουμε ένα μήνυμα στους οπαδούς».

Στα όσα μετέφεραν στο γερμανικό Τύπο οι απεσταλμένοι στην Θεσσαλονίκη, επισημαίνεται η δυσφορία της Μπορούσια στα όσα έκαναν οι οπαδοί της και θεωρείται πιθανό να τιμωρηθεί η Ντόρτμουντ από την UEFA ακόμη και με αποκλεισμό της έδρας της ή απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της.

Επισημαίνεται ακόμη, ότι ο σύλλογος θα ξεκινήσει έρευνα για να βρει τους υπαίτιους των επεισοδίων και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Via : www.naftemporiki.gr