ΔΗΜΑΡ2

Ανακοίνωση του «Αριστερού Δικτύου» της ΔΗΜΑΡ Αυταρχική, η προληπτική «διαγραφή» των δύο Βουλευτών.

Η προσωπική απόφαση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τους σ. Βουδούρη και Μουτσινά, με μοναδικό κριτήριο την διαφορετική τους άποψη, είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα του χώρου της ανανεωτικής και δημοκρατικής αριστεράς και προσβάλλει την ιστορία της.

Αποτελεί δε κατάφωρη παραβίαση του ηθικού και πολιτικού κεκτημένου του χώρου μας και επαναφέρει την καταδικασμένη από το παρελθόν αντίληψη του διαχωρισμού «σε όσους είναι εντός και σε όσους είναι εκτός» του πολιτικού σχεδίου του κόμματος.

Το χειρότερο όλων είναι ότι η «διαγραφή» από την Κ.Ο. των δύο βουλευτών γίνεται σε αντιπαράθεση με την πρότασή τους για την ευρύτερη εξέταση και διαλεύκανση του σκανδάλου για τη λίστα Λαγκάρντ, τη στιγμή που η ανάγκη να λάμψει η αλήθεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος που αποτελούσε, τουλάχιστον προεκλογικά, πάγια και αταλάντευτη θέση του κόμματός μας.

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ οφείλουν απέναντι στα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος να απαντήσουν στα κρίσιμα αυτά ερωτήματα και ταυτόχρονα να δώσουν έμπρακτα δείγματα αν επιθυμούν ένα δημοκρατικό- πλουραλιστικό κόμμα με ανοχή στην διαφορετικότητα ή ένα μονολιθικό και αρχηγικό κόμμα άλλων εποχών.

Διαφωνούμε πλήρως με τις επιλογές αυτές και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση του πλουραλισμού και της δημοκρατίας στο κόμμα που συνιδρύσαμε.

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2013