Τρεις νέες σειρές σεμιναρίων της Ακαδημίας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) θα διεξαχθούν το 2019, χρονιά κατά την οποία ο διεθνής οργανισμός συμπληρώνει τα 100 χρόνια ζωής του.

Η πρώτη θα διεξαχθεί στο Τορίνο, υπό την αιγίδα του ιταλικού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Πολιτικών. Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στην Τύνιδα από την 1η έως την 5η Ιουλίου, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ολλανδία προγράμματος PROMESS, και η τρίτη θα φιλοξενηθεί στην Ισπανία τον Σεπτέμβριο, υπό την αιγίδα του ισπανικού υπουργείου Εργασίας, Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αυτές οι σειρές σεμιναρίων, με τίτλο «Ακαδημία για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία: το μέλλον της εργασίας», έχουν στόχο να διευρύνουν τις γνώσεις των συμμετεχόντων στον παγκόσμιο διάλογο που εδώ και χρόνια έχει ανοίξει για τη σχέση της Κ.ΑΛ.Ο. με τη διασφάλιση όρων και συνθηκών εργασίας για την αύξηση της απασχόλησης.

Εχουν διάρκεια μιας εβδομάδας και απευθύνονται σε εκπροσώπους κοινωνικών και συνεταιριστικών εγχειρημάτων και οργανώσεων προώθησης της Κ.ΑΛ.Ο, πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, εργαζόμενους από όλο τον κόσμο.

Σε αυτήν, προσεγγίζονται θέματα όπως η κατανόηση των διαφορετικών αντιλήψεων που σχετίζονται με την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, η προοπτική που έχει ως νέα αναπτυξιακή πρόταση, τα μέσα και οι στρατηγικές για την εφαρμογή αυτού του μοντέλου και η καινοτόμος δημιουργία κοινοτήτων ανταλλαγής και αξιοποίησης πρακτικών και συνεργασίας.

Παράλληλα, με την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες με σχήματα από διαφορετικές περιοχές του πλανήτη, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από πρώτο χέρι ανάλογα εγχειρήματα μέσα από επισκέψεις σε τοπικές κοινωνικές επιχειρήσεις αλλά και να μετάσχουν σε σημαντικές ασκήσεις προσομοίωσης πραγματικών σεναρίων που μπορεί να αντιμετωπίσουν.

Οσοι ενδιαφέρονται να έχουν πρόσβαση στα υλικά προηγούμενων Ακαδημιών της ΔΟΕ για την Κ.ΑΛ.Ο. μπορούν να επισκεφθούν τη σχετική ιστοσελίδα.

Via : www.efsyn.gr