Andriopoulos

προειδοποιεί ο Χρ. Ανδριόπουλος

Επιστολή – φωτιά στην ηγεσία από στέλεχος της ΔΗΜΑΡ

Του Γιάννη Ζωράκη

“Φωτιά” στη “Δημοκρατική Αριστερά” στο Ηράκλειο αλλά και πανελλαδικά, βάζει η επιστολή του μέλους της Νομαρχιακής και υποψήφιου βουλευτή Χρήστου Ανδριόπουλου, ο οποίος διαχωρίζει τη θέση του από τους χειρισμούς, αλλά και την πολιτική του κόμματος του.

Ο Χρήστος Ανδριόπουλος τονίζει στην επιστολή του ότι η “Δημοκρατική Αριστερά” “αρμενίζει στραβά” επισημαίνοντας πως το κόμμα του νομίζει ότι διαθέτει “σωτήρες” ενώ η κοινωνία “γονατίζει” ολοένα και περισσότερο.

Αφορμή για την οργισμένη κριτική του Χρήστου Ανδριόπουλου αποτέλεσαν οι διαγραφές βουλευτών του κόμματος πριν από την ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ, οι οποίες όπως επισημαίνει δεν προβλέπονται από το καταστατικό του κόμματος.

“Ποτέ δεν υπήρξαν διαγραφές γιατί ο καθένας μέσα στη Δημοκρατική Αριστερά έχει δικαίωμα και πρέπει να μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την άποψη του” επισημαίνει με δηλώσεις του στην “Π” ο κ. Ανδριόπουλος, ο οποίος μιλά για μια αναντιστοιχία, λόγων, έργων και συμφωνηθέντων με την κυβέρνηση.

“Ο οποιοσδήποτε και όχι μόνον εγώ, όταν διαβάσει το αρχικό κείμενο της συμφωνίας που έκανε η ΔΗΜΑΡ προκειμένου να συμμετάσχει στην τρικομματική κυβέρνηση, μπορεί να αντιληφθεί πως η συμφωνία που υπογράφτηκε δεν είναι αυτή που σήμερα ισχύει” τονίζει ο κ. Ανδριόπουλος και προσθέτει:

“Είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί ένα έκτακτο συνέδριο του κόμματος για να δούμε πού βαδίζουμε και τι κάνουμε. Εννοείται πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μια δυστοκία την οποία και πρέπει να αλλάξουμε αν θέλουμε, όπως λέει, να κρατήσουμε αυτό που λέγεται κυβέρνηση. Η κοινωνία, επισημαίνει, δεν αντέχει άλλα μέτρα και πρέπει να δούμε πώς και αν μπορούμε ως κόμμα να συμμετέχουμε σ’ αυτή την κυβέρνηση”, επισημαίνει.

Η επιστολή

Ιδιαίτερα καυστική είναι η επιστολή του Χρήστου Ανδριόπουλου, την οποία κοινοποιεί προς την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ. Μέσα στο κείμενο του ο κ. Ανδριόπουλος αναφέρει ότι το κόμμα παρασύρεται στη δύνη μιας περίεργης μορφής δικομματισμού, έχει ψηφίσει ό,τι πιο αντιλαϊκό υπάρχει στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα, όπως τονίζει, πλέον «κλείνει πόρτες» αντί για να ανοίγει.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

“Αγαπητοί σύντροφοι η μαγεία της ανανεωτικής αριστεράς για μένα είναι η σύνθεση απόψεων και η ελευθερία της έκφρασης μας μέσα αλλά και έξω από τα όργανα της διαφορετικότητας της άποψης μας. Η δημοκρατική αντιπαράθεση απόψεων χωρίς να τίθεται κομματική πειθαρχία και άλλα τέτοια στοιχεία που μας πηγαίνουν σε ένα άλλο είδος δικομματισμού.

Η ανανεωτική αριστερά ήταν αυτή που άνοιγε δρόμους μπροστά από την κοινωνία και δεν έκλεινε πόρτες. Η τελευταία κίνηση της ηγετικής ομάδας της “Δημοκρατικής Αριστεράς” να διαγράψει 2 βουλευτές είναι αυτή που πραγματικά ξεχείλισε το ποτήρι.

Σε συνέχεια βέβαια με τα προηγούμενα όπου η προοδευτική μας κυβέρνηση τελικά άρχισε τις απολύσεις χωρίς κανένα προγραμματισμό χωρίς να βλέπει πού υπάρχουν ελλείψεις και βέβαια χωρίς να λέει τίποτα για την ανεργία που έχει φτάσει στο 25%.

Ψήφισε ότι πιο αντιλαϊκό έχει περάσει στην Ελλάδα χωρίς ούτε καν να μιλάει για πραγματικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Κάναμε και εμείς περιοδείες σε όλη την χώρα απειλώντας ότι αν δεν ψηφιστούν αυτά τα μέτρα έρχεται η συντέλεια του κόσμου, ξεχνώντας κάθε διαπραγμάτευση για ισοδύναμα μέτρα που θα μας έβγαζαν από την κρίση όπως λέγαμε προεκλογικά.

Το προοδευτικό μας κόμμα ξεχνάει την περίοδο που είμαστε μειοψηφία στο ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζαμε την διαφορετικότητα της άποψης μας και εγκαλεί τους διαφωνούντες να αποχωρίσουν ή τους διαγράφει .

Στραβά αρμενίζουμε, χάνουμε τον προσανατολισμό μας και νομίζουμε ότι είμαστε σωτήρες σε μια κοινωνία που γονατίζει κάθε μέρα και περισσότερο.

Καλώ την νομαρχιακή επιτροπή Ηρακλείου της ΔΗΜΑΡ να πάρει θέση για το τσαλάκωμα της ιδεολογίας μας που γίνεται από την σημερινή ηγεσία και να ζητηθεί άμεσα συνέδριο για να αποσαφηνιστεί το πού πάμε και πώς πάμε”.

Via : www.patris.gr