Δελτίο Τύπου ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ημερομηνία: 10/10/22

«Ποδονίφτης, 3 χρόνια μετά …»

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ συμμετείχε στο κάλεσμα της ΡΟΗΣ και θα βρέθηκε στον Ποδονίφτη, σε μία προσπάθεια να «σώσουμε ότι σώζεται ακόμη από τα ποτάμια και τα ρέματα της Αθήνας».

Μαζί με δραστήρια κινήματα των πολιτών όπως η ΡΟΗ «Πολίτες υπέρ των ρεμάτων», επισκεφθήκαμε το ποτάμι με σκοπό να αναδείξουμε ότι τα ποτάμια συνεχίζουν να αποτελούν αναπόσπαστο χώρο ακόμη και του αστικού ιστού.

Στις 2 Οκτωβρίου 2019 εκδικάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.) η προσφυγή του συλλόγου «Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων – ΡΟΗ», του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας–Ν. Χαλκηδόνας, του Δήμου Αθηναίων και 49 κατοίκων κατά της τσιμεντοποίησης του Ποδονίφτη.

Η προσφυγή ήταν επιτυχής τότε και απαγορεύτηκε η καταστροφή του ρέματος.

– Επειδή το ρέμα είναι όντως μία όαση στην τσιμεντούπολη.
– Επειδή η διάσωση του ρέματος είναι ένα στοίχημα για όλους μας.
– Επειδή είναι η μνήμη των κατοίκων και η ιστορία του τόπου,
την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις
11:30 π.μ. δώσαμε ραντεβού στο Ρέμα του Ποδονίφτη για να μιλήσαμε για τα «3 χρόνια μετά…».

Συστηθήκαμε ξανά μαζί του, γνωρίσαμε την πανίδα και χλωρίδα του ρέματος (αλκυονίδες, ποταμοκέφαλοι κ.ά) και ανταλλάξαμε απόψεις.
Στο video θα βρείτε:
– μέρος της ομιλίας της κας Χ. Φίλιππα / Προέδρου της Ροής, καθώς επίσης και άλλες ομιλίες.- ένα μικρό video περιήγησης μέσα στο ποτάμι από έγινε από την γέφυρα της οδού Χαλκίδος έως την επόμενη γέρφυρα (δήμος Ν. Φιλαδέλφειας)
– φωτογραφίες από την δράση της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Εκεί συναντήσαμε και την ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και τον φίλο Γ. Δημητρίου.
– φωτογραφίες του ποταμού