Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Ένας επιχειρηματίας που απασχολεί προσωπικό με παλιές συμβάσεις τους απολύει όλους και πηγαίνει μέσω ΟΑΕΔ να ζητήσει νέο προσωπικό φωτογραφίζοντας τα προσόντα των πρώην υπαλλήλων του, προσφέροντάς τους παράλληλα τα μισά χρήματα από όσα προέβλεπε η σύμβαση που είχαν πριν την απόλυση.
Οι πρώην εργαζόμενοι στην επιχείρηση και νυν άνεργοι στα κιτάπια του ΟΑΕΔ αν δεν δεχτούν τη ληστρική αυτή κατάσταση, απειλούνται πλέον με τιμωρίες και πρόστιμα.
Καλό;
Έξυπνο;
Τίμιο για τα δεδομένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Και λίγα λες, είναι η απάντηση, με αυτούς που έχουμε μπλέξει και είναι ικανοί για καθετί προκειμένου να ικανοποιήσουν και τις πιο διαστροφικές απαιτήσεις των εργοδοτών που εκπροσωπούν το λόμπι των μεγάλων χορηγών της κυβέρνησης, μετατρέποντας ακόμα και αυτόν τον ΟΑΕΔ σε εργαλείο εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων που δεν διστάζουν να πολτοποιήσουν ακόμα και αυτά τα τελευταία εχέγγυα της Πολιτείας απέναντι στους ανέργους.
Η ιδέα του συγκεκριμένου ποινολογίου εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης, πρώην ΟΑΕΔ, και προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Oργανισμού, οι οποίοι κατήγγειλαν πως με το νομοσχέδιο «Δουλειές ξανά», εκτός όλων των άλλων, ο ΟΑΕΔ θα διαγράφει ανέργους μέχρι και 2 χρόνια από τα μητρώα του, μετατρέποντας μια ευαίσθητη δημόσια υπηρεσία σε «αστυνομία ανέργων».

Και εκεί που διαβάζεις την είδηση και αναρωτιέσαι μήπως είναι υπερβολικά αυτά τα περί «αστυνομίας ανέργων», θυμάσαι ποιοι κυβερνούν και συνειδητοποιείς πως τίποτα δεν είναι πια υπερβολικό και απίθανο με τη Μητσοτάκης Α.Ε. και τα γραμμάτια που έχει να ξεπληρώσει στους χορηγούς της.
Οπότε και για αστυνομία ανέργων είναι ικανοί και για ό,τι βάζει ο νεοφιλελεύθερος νους τους, γιατί όσο η κλεψύδρα αδειάζει τόσο πιο επιθετικό θα είναι το αποτύπωμα που θέλουν να αφήσουν.

Πηγή : https://www.avgi.gr