Νίκος Αραπάκης: "Γράφω για να αποφορτίσω την οργιώδη φαντασία μου" | clickatlife

του Νίκου Αραπάκη*

Κάποιοι ελπίζουν ότι ο Μαρινάκης θα ρίξει την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο Μαρινάκης συνδιοικεί τη χώρα επί των ημερών κούλη. Και δεν πρόκειται να απωλέσει αυτό το προνόμιo για κανένα λόγο. Εκτός αυτού, ο Μαρινάκης γνωρίζει ότι αν φύγει ο κούλης θα έρθει ο συριζα ο οποίος, όταν κυβερνούσε, δεν του έκανε τα χατίρια.
Το πρόβλημα είναι ότι ο Μαρινάκης είναι φαταούλας. Κοινώς, τα θέλει όλα δικά του. Δεν μπορεί να δεχθεί ότι υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στην εξουσία. Ο κούλης όμως, βγήκε πρωθυπουργός υποσχόμενος σε όλους τους ολιγάρχες ότι αφενός θα έχουν ίση μεταχείριση, αφετέρου θα πάρουν κι αυτοί μερτικό από το πλιάτσικο. Κι αυτό, στο βάθος του χρόνου, άρχισε να δημιουργεί προβλήματα, διότι όπως προείπα ο Φαταούλ δεν θέλει να μοιράζεται ούτε τον ίσκιο του.
Πέραν αυτών, στην πορεία δημιουργήθηκαν και διάφορα άλλα προβλήματα. Ο ανασφαλής κούλης, πιστεύοντας ότι είναι παντοδύναμος και άρα ανεξέλεγκτος, αποφάσισε να κατασκοπεύσει όλους όσοι θεωρούσε επικίνδυνους. Κι ήταν τόση η ανασφάλειά του, ώστε αποφάσισε να κρυφακούει τους πάντες και τα πάντα. Ακόμη κι αυτούς που θεωρητικά ήταν σύμμαχοι. Κάπως έτσι άνοιξε το καπάκι του βόθρου και το παιχνίδι ξέφυγε…
Τέλος, καθοριστικό ρόλο στην όλη ιστορία έχει ο ανιψιός ο οποίος είναι φύσει παραβατικός. Όπου βρομιά μέσα ο Γρηγόρης. Σαν τη μύγα στο σκατό ένα πράμα… Προφανώς ο ανιψιός θεώρησε ότι ο έλεγχος της ΕΥΠ του δίνει τη δυνατότητα να οικονομήσει. Κάπως έτσι, έστησε ένα παράλληλο κύκλωμα το οποίο πουλούσε στους διάφορους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να παρακολουθούν όλους όσοι τους ενδιαφέρουν. Με τις ευλογίες του θείου ή από μόνος του; Το πιο πιθανό είναι ότι ο κούλης γνώριζε τα πάντα. Μολονότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν ούτε ηθικές αναστολές ούτε υπακούν σε κανόνες, θεωρώ ότι ο ανιψιός δεν είχε τα γκατς να κάνει δουλειές εν αγνοία του θείου-αφεντικού.
Και τώρα; Τώρα ποπ-κορν και παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Επειδή προφανώς η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν μαζεύεται, θα δούμε ωραία πράγματα στο μέλλον. Ξεκατινιάσματα, πισώπλατα μαχαιρώματα και διάφορα τέτοια ωραία. Αν και πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα της κρίσης, βλέπε εκλογές, ο επιχειρηματικός και πολιτικός υπόκοσμος θα συσπειρωθεί ξανά ώστε να διεκδικήσει εκ νέου την εξουσία. Αν και νομίζω ότι δεν θα καταφέρουν σπουδαία πράγματα. Η πλέμπα που δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα της, που έχει παρκάρει το αυτοκίνητο γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τα καύσιμα και είναι υποχρεωμένη να τρώει μακαρόνια μαράτα για να επιβιώσει, μάλλον θα καταλάβει ότι αντί για άριστους ψήφισε συμμορίτες οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για τον προσωπικό τους πλουτισμό και τα συμφέροντά τους.
Σύντομο πολιτικό δελτίο
*Ο Νίκος Αραπάκης είναι συγγραφέας