Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προωθηθεί η συμφωνία με τον μεγαλύτερο παραδεκτό συμβιβασμό, η οποία θα βάλει τη χώρα στην κανονικότητα, τονισε στην τηλεοραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή ο Φώτης ΚουβέληςΟ κ. Κουβέλης προέβλεψε τη σύναψη δύο συμφωνιών, μία μικρή που αφορά τις άμεσες ανελαστικές υποχρεώσεις της χώρας μέσα στον Ιούνιο και μία μεγάλη, συνολική συμφωνία, ενώ εκτίμησε ότι βρισκόμαστε στο παρά πέντε για να κλείσει η τελική συμφωνία.

Τόνισε ότι οι εταίροι δεν έχουν πρόσχημα να επιμένουν στις περαιτέρω αλλαγές στα εργασιακά και εκτίμησε ότι η επιμονή των εταίρων στο συγκεκριμένο θέμα οφείλεται σε πολιτικοιδεολογικές αντιλήψεις και χαρακτήρισε πολλές απαιτήσεις των δανειστών ανελαστικές και άσχετες με τα πραγματικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

Προέβλεψε ότι το θέμα του ασφαλιστικού πρόκειται να ανοίξει με την τελική συμφωνία και εκτίμησε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που εκπόνησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεφάρμοστο στην παρούσα φάση και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει εντολή για διαπραγμάτευση και συμβιβασμό εντός της ευρωζώνης και όχι εντολή για ρήξη και ως εκ τούτου δεν χρειάζονται ούτε εκλογές ούτε δημοψήφισμα.
Απαντώντας σε σχετική ερωτηση, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστερά παρατήρησε οτι η κυβέρνηση δεν αντέχει πολιτικά το ενδεχόμενο να μην ψηφιστεί συμφωνία από τους βουλευτές του και να ψηφιστεί από τα άλλα κόμματα.
Ερωτηθείς για το εαν μετάνιωσε για την καταψήφιση του Σταύρου Δήμα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη ΔΗΜΑΡ, απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου του κόμματός του για την ανάγκη αλλαγής σελίδας.
Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε εκ νέου οτι οι αποψεις της ΔΗΜΑΡ παραμένουν χρήσιμες και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέλει ουσιαστικά να εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ με τη σταδιακή απαγκίστρωση.
Για την εκλογή νέου προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης ήταν ξεκάθαρος: Δεν πήρα δαχτυλίδι και δεν έχω να δώσω δαχτυλίδι

Via : www.badiera.gr