Πυρπολεί τη δημοκρατική ομαλότητα η Νέα Δημοκρατία με την ακραιφνώς εμφυλιοπολεμική ανακοίνωσή της εξ αφορμής ανακοινωθέντος της Νεολαίας του Συνασπισμού για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τι είπαν οι νεολαίοι του Συνασπισμού; Οτι «η ξοφλημένη μνημονιακή κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα. Να τους κάνουμε παρελθόν». Αυτό προκάλεσε μένος στο επιτελείο της Ν.Δ., που προέβη σε μια τεράστιου πολιτικού ολισθήματος ανακοίνωση-απάντηση, με φρασεολογία ανατριχιαστική, παραπέμπουσα ευθέως σε εμφυλιοπολεμικό-συγκρουσιακό κλίμα.

Δύο τινά: ή έχασαν τον έλεγχο στη Ν.Δ. ή έχουν τόσο τρομοκρατηθεί από τη δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και, πανικόβλητοι, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν με τη σειρά τους τον ελληνικό λαό παρουσιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ (τη μείζονα αξιωματική αντιπολίτευση, εάν δεν το έχουν συνειδητοποιήσει) και τους βουλευτές του ως δωσίλογους (!) και κουκουλοφόρους (!).

Πρωτοφανής σε σκληρότητα η ανακοίνωση δεν φείδεται αναπόδεικτων κατηγοριών και απαράδεκτων εννοιών: «Η πέμπτη φάλαγγα (σ.σ.: σαφής αναφορά στις ναζιστικές φάλαγγες) του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες τους και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών».

Πρόκειται για κείμενο μισαλλοδοξίας και εξευτελισμού των δημοκρατικών θεσμών. Στη συνέχειά του γίνεται προβοκατόρικο και ισοπεδωτικό, άρα επικίνδυνο: «Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Ελληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα «άκρα» να πετύχουν τον σκοπό τους. Δεν θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα Marfin».

Με αναίσχυντο τρόπο προσπαθούν οι συντάκτες, αφ” ενός να εξισώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, τους κοινωνικούς αγώνες με τον φασισμό και αφ” ετέρου να αφήσουν αιχμές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνος για τον τραγικό θάνατο των υπαλλήλων της τράπεζας. Τους βολεύει η θεωρία των δύο άκρων, αλλά είναι αστήρικτη και ασυνάρτητη.

Η θύελλα που ξέσπασε στη Βουλή μετά την ανακοίνωση της Ν.Δ. ήταν αναμενόμενη. «Δεν έχει ιστορικό προηγούμενο από την εποχή του εμφυλίου. Παίζετε με τη φωτιά, είναι ντροπή», είπε ο Ν. Βούτσης, ενώ ύστερα από έντονες αντεγκλήσεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από τα έδρανα της Βουλής.

Επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πολιτική ωριμότητα και δεν μπήκε στο παιχνίδι των ανακοινώσεων («απαξιούμε να απαντήσουμε»), και μόνο η Νεολαία του Συνασπισμού στην απάντησή της τόνισε ότι «νιώθουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και γίνονται γραφικοί και θρασείς την ώρα της κατάρρευσής τους».

Εχει σημασία ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης κράτησαν ουδέτερη στάση. ΠΑΣΟΚ: «Δεν συμμετέχουμε στο πινγκ πονγκ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ που πολώνει το κλίμα και στόχο έχει την ψευδαίσθηση του διπολισμού μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ». Η ΔΗΜΑΡ αρκέστηκε να γενικολογήσει περί ομαλότητας και δημοκρατίας για τη σημερινή μέρα της επετείου.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. δεν φαίνεται να είναι μια ατυχής στιγμή των συντακτών της. Είναι ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης με όρους που δεν συνάδουν με το δημοκρατικό πολίτευμα.

Υποκρύπτει σύγχυση και πολιτικό μίσος που εκφράστηκαν σε μια δύσκολη εποχή. Ηταν μια προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες της στα δύο άκρα, που δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο η Χρυσή Αυγή.

Via : www.efsyn.gr