Μια ομιλία που θα μείνει στην ιστορία, για όλους τους λάθος λόγους, μια πικρή δικαίωση και ο “ανασυγκροτημένος αψύς νέος άνθρωπος”, που θα συμμετάσχει στο ελληνικό όνειρο του Στέφανου Κασσελάκη.

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ήταν μια πικρή δικαίωση για όσους είδαν νωρίς τραμπικά στοιχεία στην πολιτική του εμφάνιση και παρουσία.

Αν στον ΣΕΒ, έγινε αντιληπτή η όποια πολιτική κατεύθυνση θέλει να δώσει σε ένα κόμμα που κάποτε ανήκε στην Ριζοσπαστική Αριστερά, η ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ήταν μια αποκάλυψη του πώς βλέπει την άσκηση της εξουσίας.

  • Ο ηγέτης και οι “μικροί άνθρωποι” που τον κονταίνουν.
  • Η υποβάθμιση της ανάλυσης και της συζήτησης σε “αναμάσημα”
  • Η διαταγή να μην ξανασυζητηθούν τα εσωκομματικά όσο είναι πρόεδρος
  • Τα αριστερόμετρα που δεν θα μετρήσουν ούτε 0,3%
  • Η αναφορά σε 5η φάλαγγα
  • Η προτροπή για αποφάσεις “άμεσα” και “καθαρά”, για λύση τώρα.
  • Η χρήση ιατρικών όρων απέναντι στους διαφωνούντες

Όλα αυτά ειπώθηκαν και είναι ξεκάθαρο σε ποιους χώρους συναντάται παρόμοια φρασεολογία.

Ποιοι αντιμετωπίζουν τη διαφωνία με όρους ιατρικής ή με αναφορές σε 5η φάλαγγα, ποιοι έχουν άμεσες λύσεις για μεγάλα προβλήματα, ποιοι δεν συζητούν, αλλά πράττουν χλευάζοντας όσους σκέφτονται, ποιοι κουράζονται από τις μεγάλες εισηγήσεις και τα μεγάλα κείμενα, ποιοι στο όνομα της αδιαμεσολάβητης σχέσης με τον λαό διέπραξαν φρικαλεότητες.

Ο κ. Κασσελάκης παρουσιάστηκε σκέτος στην ομιλία του. Χωρίς σάλτσες. Αυτός είναι ή τουλάχιστον, αυτή είναι η βιτρίνα του στενού του κύκλου (που λέει ότι δεν έχει) εντός του κόμματος.

Σέρβιρε μια τραμπική πολιτική συνταγή, ικανοποιώντας όσους θέλουν διαγραφές, και όσους αντιμετωπίζουν τους διαφωνούντες πρώην συντρόφους τους ως παράσιτα, ζητώντας “αποπαρασίτωση”.

Η πίκρα της δικαίωσης για όσους εδώ και καιρό προέβλεψαν το πώς θα κινηθεί, συνίσταται στο ότι μιλάμε για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η κατάρρευσή της και η αδυναμία της να παράξει πολιτική, δίνει ανάσες σε μια κυβέρνηση που τα βάζει με ανεξάρτητες αρχές, διατηρεί στη θέση του έναν υπουργό που υποτιμά τον πόνο των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη και αφήνει την ακρίβεια να σαρώνει τα νοικοκυριά.

Η απάντηση στα παραπάνω είναι το “θα νικήσω τον Μητσοτάκη” και η πολιτική πρόταση τα διάφορα ευχολόγια, που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι πίσω τους κρύβουν σχέδιο, ανάλυση και γνώση.

Η γνώση και το σχέδιο, χρειάζονται αρκετές ώρες “βαρετών συζητήσεων” για να προκύψουν, αλλά και στελέχη που μπορούν να προτείνουν και να υλοποιήσουν.

Είναι τα στελέχη που στοχοποιούνται διαρκώς από τα τρολ, τα οποία τρολ ο κ. Κασσελάκης καταδίκασε στην ομιλία του.

Είναι στελέχη σαν τον κ. Χαρίτση, την κα Αχτσιόγλου ή τον κ. Τεμπονέρα, τα οποία ο τέως πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας είχε στη δικιά του βιτρίνα.

Καμία έκπληξη βέβαια, αφού είναι ξεκάθαρο ότι ούτε ο Αλέξης Τσίπρας εξαιρείται, παρά τη βολική για τη νέα ηγεσία σιωπή του, από το ξεκαθάρισμα που επιχειρεί ο νέος αρχηγός.

Μπορεί να γίνονται επικλήσεις στο όνομά του από τον κ. Κασσελάκη, αλλά είναι απλώς ένα προκάλυμμα για τις επιθέσεις προς τον πρώην αρχηγό, που παρουσιάζεται ξαφνικά να παρέδωσε “ένα κατεστραμμένο κόμμα, έναν άδειο όροφο και στελέχη που μισιούνται μεταξύ τους”.

Θα μπορούσαν να γραφτούν πολλά ακόμα, ωστόσο τα μεγάλα κείμενα όπως και οι μεγάλες εισηγήσεις κουράζουν, ειδικά αν αυτός που τα διαβάζει σε όποια θέση και αν βρίσκεται δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Το βέβαιο είναι, ότι η διαφορά του ντεμοντέ πια Αριστερού, από τον “ανασυγκροτημένο αψύ νέο άνθρωπο”, που θα συμμετάσχει στο ελληνικό όνειρο του κ. Κασσελάκη, είναι ότι ο πρώτος διαβάζει, ενώ ο δεύτερος άντε να ρίξει μια ματιά στο οπισθόφυλλο. Δεν έχει χρόνο για τέτοια.

Την τελευταία φορά που ασχοληθήκαμε με το φαινόμενο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε προτείνει τη Βίβλο για να λυθούν οι απορίες για τον Ιώβ και τον Ιωνά. Μετά την ομιλία Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή, μάλλον ταιριάζει το “Πώς να μιλάμε για βιβλία που δεν έχουμε διαβάσει” του Pierre Bayard.

Πηγή : https://www.news247.gr