Η ΝΔ είναι κόμμα που χρωστάει σε τράπεζες περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ. Όμως, για το χρέος αυτό δεν τρέχει τίποτα. Διότι το κόμμα έχει την εξουσία και μπορεί να ρυθμίζει τα του οίκου του όπως το βολεύει.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν χτες το πρωί σε μια γειτονιά του Ζωγράφου δείχνουν το σημείο εξαχρείωσης στο οποίο έχουν οδηγηθεί η πολιτική, η κρατική και η δικαστική εξουσία στην Ελλάδα.

Κινητοποιήθηκαν διμοιρίες της Αστυνομίας. Με πριόνι έκοψαν και άνοιξαν την πόρτα ενός διαμερίσματος. Μπούκαραν μέσα και συνέλαβαν μια συνταξιούχο και το γιο της και με χειροπέδες τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Και από εκεί στον εισαγγελέα.

Όλα αυτά για ένα χρέος 15 χιλιάδων ευρώ, που η γυναίκα χρωστούσε στην Τράπεζα. Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό. Αλλά οι αντιδράσεις των περιοίκων και οργανώσεων συμπαράστασης είχαν αποτρέψει μέχρι τώρα την οριστική έξωση. Η οποία φαίνεται ότι θα γίνει τώρα.

Όλα αυτά συμβαίνουν διότι ο τελευταίος νόμος δεν παρέχει καμιά προστασία στους δανειολήπτες που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Ετσι, ακόμα και για λίγες χιλιάδες ευρώ, σπίτια χάνονται και οικογένειες ή μεμονωμένα μέλη τους μένουν στο δρόμο.

Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση τη ΝΔ. Η ΝΔ είναι κόμμα που χρωστάει σε τράπεζες περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ (προσοχή, μιλάμε για εκατομμύρια όχι για χιλιάδες…). Το χρέος αυτό αυξάνεται κάθε χρόνο κατά δεκάδες εκατομμύρια. Και, σύμφωνα με έγκυρους υπολογισμούς, δεν πρόκειται να αποπληρωθεί στα επόμενα 50 χρόνια.

Όμως, για το χρέος αυτό δεν τρέχει τίποτα. Ουδείς θα πάει στα γραφεία της ΝΔ, ουδείς θα σπάσει την πόρτα, ουδείς θα μπουκάρει μέσα, ουδείς θα συλληφθεί, ουδεμία έξωση και κατάσχεση θα γίνει. Διότι το χρέος αυτό είναι «ρυθμισμένο». Το κυβερνητικό κόμμα πληρώνει μια, μικρή σε σχέση με το συνολικό χρέος, δόση και όλα ωραία και καλά.

Αυτό που δεν μπορεί να κάνει μια χαμηλοσυνταξιούχος δανειολήπτρια το κάνει το κόμμα. Διότι το κόμμα έχει την εξουσία και μπορεί να ρυθμίζει τα του οίκου του όπως το βολεύει.

Ταυτόχρονα, ρυθμίζει τα χρέη των πολιτών όπως βολεύει τις τράπεζες.

Αυτό, όμως, είναι ανήθικο απ’ όποια σκοπιά κι αν το δούμε. Διότι ο ισχυρός επιβάλλει προκλητικά το «δίκαιό» του. Δεν ανακαλύπτουμε, φυσικά, την πυρίτιδα. Αυτός είναι διαχρονικός κανόνας. Μόνο που εδώ ο κανόνας αυτός ξεπερνά τα όρια της εξαχρείωσης. Διότι ποδοπατείται και το τελευταίο ίχνος από το δίκαιο του αδυνάμου.

Όπως το έχει γράψει ο αρχαίος Πλάτων:

«Το δίκαιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το συμφέρον του ισχυρού»…

Πηγή : https://www.news247.gr