Βαριά καμπάνα για τη Γιουβέντους σχετικά με την παρατυπία στους ισολογισμούς της, με το δικαστήριο να επιβάλει ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών και δύο χρόνια στον Ανιέλι. Εφέσιμη η ποινή.

Τεράστια καμπάνα για την Γιουβέντους! Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα, οι «μπιανκονέρι» τιμωρήθηκαν από το δικαστήριο με ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών!

Το Ομοσπονδιακό Εφετείο αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα για επανέναρξη της υπόθεσης, παίρνοντας την απόφαση να αυξήσει την ποινή που είχε προταθεί από 9 βαθμούς σε 15! Μάλιστα, αυτή η αύξηση της ποινής έγινε με το σκεπτικό πως η «Γηραιά Κυρία» θα μείνει πολύ μακριά από την πρώτη εξάδα και δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ως μια παραδειγματική τιμωρία.

Πρόκειται για το σκάνδαλο «plusvalenze», το οποίο αφορά τους πειραγμένους ισολογισμούς που παρουσίαζε η Γιουβέντους, κάνοντας εικονικές μεταγραφές και δημιουργώντας υπεραξίες σε ποδοσφαιριστές με πολύ μικρή αξία!

Παράλληλα, υπήρξαν και βαριές ποινές για διάφορα στελέχη των «μπιανκονέρι», ενώ θα ζητηθεί από την ιταλική ομοσπονδία να υπάρξει… επέκταση των ποινών και σε ευρωπαϊκό-παγκόσμιο επίπεδο (FIFA, UEFA). Ο Παράτιτσι, πρώην αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους και νυν της Τότεναμ, τιμωρήθηκε με 2,5 χρόνια εκτός ποδοσφαίρου, ενώ ο Αντρέα Ανιέλι (πρόεδρος) με δύο χρόνια. Οι Μαουρίτσιο Αριβαμπένε (Διευθύνων Σύμβουλος), Πάβελ Νέντβεντ και Γκαριμπέρτι τιμωρήθηκαν επίσης με 12 μήνες, ενώ ο Τσερουμπίνι με 10.

Σημειώνεται πως η ποινή είναι εφέσιμη και η Γιουβέντους θα καταθέσει έφεση ώστε να μειωθεί. Να σημειωθεί επίσης πως ο δικαστής δεν επέβαλε ποινή σε κάποια άλλη ομάδα που εμπλεκόταν στο εν λόγω σκάνδαλο, παρά μόνο στη Γιουβέντους.

Πηγή : https://www.sport-fm.gr