Ρεπορτάζ : Δημήτρης Πέρρος

Εγραψαν συνθήματα όπως «δολοφόνοι» και απαίτησαν να χυθεί άπλετο φως

Ξεχείλιζε η οργή χιλιάδων νέων κατά κύριο λόγο, που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη Λεωφόρο Συγγρού. Μετά από πορεία που ξεκίνησε από το κέντρο της Αθήνας, οι διαδηλωτές κατέληξαν στην εταιρεία που διαχειρίζεται τον ελληνικό σιδηρόδρομο, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για το έγκλημα στα Τέμπη.

Με μαύρες σημαίες και σακούλες και γράφοντας στο δρόμο «έγκλημα» και «δολοφόνοι», ενώ κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «όταν φτάσεις πάρε», οι νέοι, φοιτητές και μαθητές εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους για τον άδικο θάνατο τουλάχιστον 57 ανθρώπων στο τρένο του τρόμου που συγκρούστηκε στα Τέμπη.

Στα γραφεία της Hellenic Train στη Συγγρού κατευθύνεται η μεγάλη πορεία των φοιτητών και μαθητών που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας για το «έγκλημα» στα Τέμπη. Οι διαδηλωτές κρατούν μαύρα μπαλόνια, αυτοσχέδια πλακάτ και φωνάζουν συνθήματα.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν χιλιάδες φοιτητές και μαθητές ενώ την ίδια ώρα πολλές πανεπιστημιακές σχολές τελούν υπό κατάληψη. Οι φοιτητές απαιτούν να πέσει άπλετο φως στο τραγικό συμβάν και να έρθουν στο φως τα αίτια του δυστυχήματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη κινητοποίηση αφορά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους και φοιτητές. Στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα μεταξύ άλλων αναφέρονται οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εταιρίας αλλά και τη τεράστια οργή όλων των φοιτητών της χώρας που ξεχειλίζει και εκφράζεται μέσα από τις αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις. Παράλληλα αναφέρονται και τα παρακάτω συνθήματα για την κινητοποίηση ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!- Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί!»

        Αντίστοιχες διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις, όπως σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Λάρισα.

«Βράζουμε από οργή! Νεκροί φοιτητές!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και καλεί «με κλειστές σχολές συμμετέχουμε στις μεγάλες φοιτητικές – μαθητικές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις».

«Τα σχολειά κλειστά και οι μαθητές στους δρόμους! Για τα παιδιά στα Τέμπη, για τις οικογένειές τους, και για εμάς.Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή!», καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Πηγή : https://www.in.gr