Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου η παναθηναϊκή σύσκεψη μελών και φίλων της Δημοκρατικής Αριστεράς, με επιδίωξη να παραμείνει η ΔΗΜΑΡ ένα κόμμα αριστερό και να ξαναγίνει το κόμμα της ελπίδας.

Οι συμμετέχοντες, ανήσυχοι τόσο για την πορεία της χώρας όσο και για την πορεία της ΔΗΜΑΡ, διατύπωσαν τη διαφωνία τους με την αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων και την καταπάτηση της Προγραμματικής Συμφωνίας, καθώς και την απομάκρυνση του κόμματος από τις ιδρυτικές του αρχές. Επίσης, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί συλλογικά, πριν την πορεία που οδήγησε το κόμμα να ταυτιστεί με την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, αποτελούν την εναλλακτική λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, στελέχη της οργάνωσης της Αθήνας, μέλη και φίλοι της ΔΗΜΑΡ, καθώς και ανένταχτοι αριστεροί ή πρώην μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς, που είχαν απομακρυνθεί λόγω των επιλογών της ηγεσίας μετά τις εκλογές.

Την σύσκεψη άνοιξε, εκ μέρους των οργανωτών, ο Ανδρέα Νεφελούδη.

Οι βουλευτές Πάρις Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης ανέφεραν αναλυτικά τους λόγους που τους οδήγησαν να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα και τον προϋπολογισμό που θα τα υλοποιήσει.

Την συζήτηση συντόνισε ο Θράσος Φωτεινός. Στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα του θεάτρου «Ροές», οι συμμετέχοντες τροφοδότησαν επί 4 συνεχείς ώρες έναν γόνιμο διάλογο.

Τέλος, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός ρεύματος ιδεών, στο καταστατικό πλαίσιο της ΔΗΜΑΡ, με ονομασία «Αριστερό Δίκτυο», με αφετηρία το κείμενο που μοιράστηκε στους συμμετέχοντες (επισυνάπτεται) και με σκοπό να προωθηθούν οι ιδέες που εκφράστηκαν στην σύσκεψη, τόσο μέσα στο κόμμα όσο και στην κοινωνία.