τStavros Mpourmpoulasου Σταύρου Μπούρπουλα

 

Έχω εδώ και πάνω από 15 χρόνια πιστωτική κάρτα Diners, της Citibank αρχικά και τώρα της Alpha Bank.Γενικώς δεν τη χρησιμοποιούσα τα τελευταία χρόνια, αλλά με τα ..καλά της κυβέρνησης Μητσοτάκη έκρινα ότι είναι προτιμότερο αντί να έχω σε δόσεις στην εφορία και το taxis   , να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ  με την Diners τις αντίστοιχες δόσεις.

Η χρέωση της πρώτης δόσης πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαίου 2022 και ο λογαριασμός που εκδόθηκε στις 10 Ιουνίου , είχε ημερομηνία λήξης 5/7/2022.

Μου ξέφυγε η εμπρόθεσμη πληρωμή, εκδόθηκε ο επόμενος λογαριασμός στις 10/7/2022 με ημερομηνία πληρωμής την 5/8/2022.

Σε αυτόν τον λογαριασμό καταγράφονται τόκοι όχι για τις 41 ημέρες από τη χρέωση της πρώτης δόσης και έως την έκδοση του 2ου λογαριασμού  που περιλαμβάνει την ληξιπρόθεσμη δόση , αλλά για το σύνολο του κεφαλαίου που είναι να αποπληρωθεί σε 10 δόσεις.

Μου το επιβεβαίωσαν από την εξυπηρέτηση πελατών της Alpha ,θα μου στείλουν και σχετικό έγγραφο.

Μιλάμε για ένα ποσό τόκων 6,47, δεν είναι το ποσό το θέμα, αλλά η ανεξέλεγκτη δράση της τοκογλυφίας των συστημικών τραπεζών ,που ανακεφαλαιοποιήθηκαν επί μνημονίων με δάνεια στην πλάτη των πολιτών , αλλά παρέμειναν στην ιδιοκτησία των τραπεζιτών που έχουν μερίδιο μόνο στα κέρδη, τις ζημιές τις αναλαμβάνουμε τα γνωστά υποζύγια , οι φορολογούμενοι.

Εγώ είδα την απαράδεκτη χρέωση και επειδή και λόγω επαγγελματικής εμπειρίας , κατάλαβα.Ας φανταστούμε τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών , που οι τράπεζες ληστεύουν τοκογλυφικά αλλά δεν είναι σε θέση οι άνθρωποι να το καταλάβουν.

Απείλησα ότι θα καταγγείλω στο συνήγορο του καταναλωτή.Μάλλον δε θα το πράξω , γιατί σε ανάλογη περίπτωση καταχρηστικής διαχείρισης επαγγελματικού δανείου , ο συνήγορος δήλωσε αναρμόδιος και με παρέπεμψε στην ένωση Ελληνικών τραπεζών !!!! για να βρώ το δίκιο μου.

Αυτά στην Ελλάδα , την όμορφη χώρα,με  τον ήλιο, τις παραλίες και τα όμορφα δάση μέχρι να τα κάψουν οι έχοντες συμφέροντα και πιθανόν κυβερνητική στήριξη , στη χώρα μας με τα όμορφα ελατοσκέπαστα βουνά , μέχρι να τα φυτέψουν και αυτά  ανεμογεννήτριες, στη χώρα που όπως δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι δικαστές δεν πρέπει και δεν κρίνουν με βάσει το περί κοινού δικαίου αίσθημα.