Βάσω Πρεβεζιάνου  γράφει η  Βάσω Πρεβεζιάνου

Το πρωί της Τρίτης, οι πύλες του προπονητικού κέντρου των «κόκκινων διαβόλων» άνοιξαν για να υποδεχθούν για πρώτη φορά στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού την πανάκριβη Μπέντλεϊ του Πορτογάλου σούπερ σταρ. Οδηγούσε ο ίδιος ο Κριστιάνο, έχοντας δίπλα του τον μάνατζέρ του, Ζόρζε Μέντες, και στο πίσω κάθισμα έναν κολλητό φίλο του. Και οι τρεις είχαν φτάσει στο Μάντσεστερ λίγη ώρα νωρίτερα με το ιδιωτικό αεροπλάνο του ποδοσφαιριστή από τη Μαδρίτη.

 Στο Κάρινγκτον επικρατούσε αναστάτωση για την άφιξη του Ρονάλντο, ο οποίος ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί στις προπονήσεις της Γιουνάιτεντ κάνοντας σαφές με κάθε τρόπο πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει στην ομάδα. Επικαλέστηκε αρχικά οικογενειακούς λόγους για την απουσία του και ετσι δεν ήταν παρών ούτε στην περιοδεία των 17 ημερών σε Ταϊλάνδη και Αυστραλία.

Πριν από την περιοδεία, μάλιστα, ο Έρικ Τεν Χαγκ είχε αποκαλύψει ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πορτογάλο σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει τι ειπώθηκε μεταξύ τους. «Μπορώ μόνο να πω ότι κάναμε μια ειλικρινή κουβέντα» ήταν τα λόγια του Ολλανδού προπονητή.

Πηγαίνοντας προς το γραφείο για τη συνάντηση με την διοίκηση, ο Ρονάλντο στάθηκε στο εστιατόριο για να χαιρετήσει τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος (επισήμως) ήταν εκεί μαζί με τον Μπράιαν Ρόμπσον για μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή, Ντέιβιντ Χιλ.

Η κουβέντα διοίκησης, την οποία εκπροσωπούσε ο CEO της Γιουνάιτεντ, Ρίτσαρντ Άρνολντ, έγινε μεν σε πολύ καλό κλίμα, αλλά η Μπέντλεϊ αποχώρησε μερικές ώρες αργότερα,  με ον Κριστιάνο πολύ απογοητευμένο καθώς είδε για άλλη μια φορά πως δεν υπάρχει τρόπος για να φύγει από το «Ολντ Τράφορντ».

Η πλευρά της Γιουνάιτεντ ήταν κατηγορηματική πως ο Πορτογάλος υπολογίζεται κανονικά και γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα να αρχίσει προπονήσεις με την ομάδα με δεδομένο ότι αρχίζει σε λίγες ημέρες και η Πρέμιερ Λιγκ, ο Κριστιάνο ήταν ξανά ξεκάθαρος πως δεν θέλει να παίξει σε μια ομάδα που δεν συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μέντες φέρεται ζήτησε από την διοίκηση του αγγλικού συλλόγου να γίνει επέκταση του συμβολαίου του Ρονάλντο μέχρι το 2024 και έπειτα να τον παραχωρήσουν με τη μορφή δανεισμού τη νέα σεζόν, πρόταση που δεν άρεσε καθόλου στην πλευρά της διοίκησης, ενώ είναι σαφές πως δεν υπάρχει στον… ορίζοντα σύλλογος που να συμμετέχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και να θέλει τον παίκτη.

Μέχρι τα 37 του δεν έχει παίξει ποτέ στο Γιουρόπα Λιγκ και δεν σκοπεύει να το κάνει τώρα.

Ο Όλιβερ Καν παραδέχθηκε πως στη Μπάγερν συζήτησαν για το ενδεχόμενο απόκτησης του Κριστιάνο, αλλά κατέληξαν (ξανά) πως δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας, ενώ ο πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδριτης, Ενρίκε Θερέθο, έκανε λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας σχετικά με όσα γράφονται για ενδιαφέρον των «ροχιμπλάνκος». «Δεν ξέρω ποιος άρχισε να διαδίδει αυτές τις φήμες, αλλά δεν έχουν καμία βάση. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος για να έρθει ο Ρονάλντο στην Ατλέτικο» είπε.

Νωρίτερα και η Τσέλσι είχε απορρίψει το ενδεχόμενο απόκτησης του Πορτογαλου, με τον Τόμας Τούχελ να είναι ξεκάθαρος πως δεν τον θέλει…

Τι μένει; Αραβίες και MLS ναι μεν τον καλυπτουν οικονομικά, αλλά δεν είναι αυτό που θέλει η ματαιοδοξία του… Ο Ρονάλντο βρίσκεται σε αδιέξοδο. Στα 37 του δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται για καμία ομάδα, μόνο για τις δικές του φιλοδοξίες και πως θα τις ικανοποιήσει.

Θεμιτό για έναν παίκτη του δικού του επιπέδου; Ίσως, όμως, αυτή τη φορά, σε αυτή την στιγμή της καριέρας του να είναι αυτός που θα κάνει πίσω, που θα υποχωρήσει. Διότι, δεν εχει επιλογή.

Πηγή : https://www.sdna.gr