Δελτίο Τύπου – MAZI

Ημερ.:   30/11/2022
Ώρα:      17:00

Περιοδεία της συνεργασίας ΜΑΖΙ στην Μαγνησία

Περιοδεία στη Μαγνησία πραγματοποίησαν την Δευτέρα 28/11/22, οι πρόεδροι και στελέχη της συνεργασίας ΜΑΖΙ (Πράσινη Αριστερά, Σοσιαλιστική Προοπτική, Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου) και συγκεκριμένα οι κκ. Θράσος Φωτεινός/Προεδρεύων Πράσινης Αριστεράς, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης/Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Προοπτικής και Σταύρος Καράμπελας/Πρόεδρος Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου

Στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Βόλο, παρουσιάστηκαν οι βασικές θέσεις της Συνεργασίας, εξηγώντας ότι “…αποφασίσαμε να συνεργαστούμε, διατηρώντας όμως την αυτονομία μας, προκειμένου να παρουσιάσουμε μία εναλλακτική πρόταση-απάντηση στην κυβερνητική πολιτική που έχει εξαθλιώσει τους πολίτεςΔιεκδικούμε την είσοδό μας στη Βουλή».

Ο κ. Θράσος Φωτεινός/Προεδρεύων Πράσινης Αριστεράς, επισήμανε ότι …. η συμμαχία αυτή δημιουργήθηκε με στόχο να δώσει ελπίδα στους πολίτες και να επιλύσει προβλήματα μιας σύγχρονης κοινωνίας που το υπάρχων πολιτικό σύστημα δεν είναι σε θέση να πράξει” και συνέχισε “… Ο νέος αιώνας απαιτεί νέα πολιτικά προτάγματα για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της κοινωνίας. Το υπάρχων πολιτικό σύστημα πεθαίνει”. Επιπλέον ανέφερε ότι “… στις υποσχέσεις και στα θα, η συνεργασία ΜΑΖΙ απαντά με θέσεις και καλεί όλους να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των θέσεών της”.

Ο κ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης / Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Προοπτικής, επέκρινε την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «…νεοφιλελεύθερη αποδόμηση της κοινωνίας, της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής…» και για «… μια ζοφερή πραγματικότητα με την κοινωνία να εξαθλιώνεται καθημερινά». Ανέφερε χαρακτηριστικά “… απέναντι σε αυτό υπάρχει εναλλακτική απάντηση με ρεαλιστικές θέσεις που απαντούν στα προβλήματα των πολιτών”.

Ο κ. Σταύρος Καράμπελας / Πρόεδρος Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου τόνισε: “… η συνεργασία μας έχει ως στόχο να κινήσει το ενδιαφέρον των πολιτών, αυτών που είχαν παραιτηθεί και ίσως δεν πήγαιναν καν να ψηφίσουν καν. Τους προσφέρεται μία λύση ψήφου που δεν είναι τιμωρητική ούτε καταδικαστική απέναντι στη Ν.Δ. ή στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια ουσιαστική απάντηση στα προβλήματά τους”.

Ο κ. Παντελής Μαστρογιάννης / Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Πράσινης Αριστεράς και της Οργανωτικής Επιτροπής της συνεργασίας ΜΑΖΙ, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της Μαγνησίας, όπως η αυξανόμενη ατμοσφαιρική ρύπανση, η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και του λιμανιού, η ανυπαρξία συνδυασμένων μεταφορών, ο τυφλός περιφερειακός, η ηλεκτροκίνηση Βόλου-Λάρισας που αργοπορεί και η μη αξιοποίηση του Πηλίου και της Όθρυος.

Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλμυρού και αργότερα το απόγευμα με Φίλους και Μέλη των τριών κομμάτων.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία ΜΑΖΙ καταρτίζει ήδη ψηφοδέλτια για την Θεσσαλία.

Γραφείο Τύπου
ΜΑΖΙ
Αριστεροί Οικολόγοι Σοσιαλιστές Δημοκράτες

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εκτενείς δηλώσεις στα ΜΜΕ της Μαγνησίας μέσω των links:

 

Συνέντευξη Τύπου, ρεπορτάζ Τηλεόρασης ΘΕΣΣΑΛΙΑ