Το κείμενο και οι υπογράφοντες :

Οι διεθνείς οργανισμοί εξακολουθούν να αδυνατούν, μέχρι αυτή τη στιγμή, να βάλουν τέλος στην ισραηλινή επίθεση κατά του παλαιστινιακού λαού στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας και υπό το φως άλλων διεθνών θέσεων που υποστηρίζουν και δικαιολογούν τον ισραηλινό στρατό κατοχής να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς του Λωρίδα της Γάζας και τις δολοφονίες αθώων παιδιών, γυναικών, ηλικιωμένων και αρρώστων, των οποίων ο αριθμός έχει φτάσει στη στιγμή της σύνταξης αυτής της επιστολής: (9.500) μάρτυρες, μεταξύ των οποίων (3.900) παιδιά και (2.509) γυναίκες.

Αυτός ο ισραηλινός πόλεμος εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, που συνεχίζεται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, είναι ένα έγκλημα πολέμου, μια γενοκτονία, μαζική δολοφονία και καταστροφή όλων των πτυχών της ζωής στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ουσιαστικά υποφέρει από έναν ασφυκτική ανθρωπιστικό αποκλεισμό , μια συνεχιζόμενη κρίση λόγω της ισραηλινής πολιορκίας που της επιβλήθηκε για περισσότερα από 17 χρόνια.

Μπροστά στα μάτια και τα μάτια του κόσμου, η ισραηλινή κατοχή συνεχίζει τα εγκλήματά και γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς αποτροπή . Αυτό είναι που το οδηγεί στην περαιτέρω εγκληματικότητα με τη δολοφονία αμάχων, τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων, ασθενοφόρων και κέντρων εκτοπισμού και τη δολοφονία συνεργείων Τύπου για την αποτροπή της αλήθειας, διαπράττοντας έτσι αποτρόπαια φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη σύγχρονη εποχή.

Η κατοχή εμβαθύνει τα εγκληματικά της εργαλεία στην επιθετικότητά της κατά της Λωρίδας της Γάζας σφίγγοντας την πολιορκία και κόβοντας το ρεύμα, το νερό, τις επικοινωνίες και το Διαδίκτυο στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας. Αυτό επιδεινώνει την ανθρωπιστική κρίση που υφίστανται οι άμαχοι στη Λωρίδα και αποτελεί έγκλημα πολέμου που απαιτεί ισχυρή και αποτελεσματική διεθνή δίκη κατά της κατοχικής κυβέρνησης, της πολιτικής και στρατιωτικής της ηγεσίας.

Η κατοχική αποτροπή της άμεσα αναγκαίας εισόδου επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας, ιδίως των απαραίτητων φαρμάκων και αναγκών σε καύσιμα νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων, είναι έγκλημα για το οποίο πρέπει λογοδοτεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Όσο για την ισραηλινή κατοχική πολιτική εκτοπισμού του παλαιστινιακού λαού από τη Λωρίδα της Γάζας, ώθησης των κατοίκων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και υιοθετώντας τη μέθοδο μαζικού και τυφλού βομβαρδισμού, δολοφονίας και καταστροφής κτιρίων, κατοικιών, ο αριθμός των οποίων έχει φτάσει μέχρι στιγμής τις 40 χιλιάδες οικιστικές μονάδες. καταστράφηκε ολοσχερώς, αυτή η εγκληματική πολιτική είναι η ίδια που χρησιμοποίησαν οι τότε παράνομες ισραηλινές τρομοκρατικές ενέργειες για τη διάπραξη σφαγών κατά των Παλαιστινίων και τον εκτοπισμό τους το 1948.

Η απόρριψη αυτού του εκτοπισμού από τον παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας και η προσήλωσή τους να παραμείνουν στη γη και την πατρίδα τους είναι φυσική απάντηση στο ισραηλινό έγκλημα κατά αμάχων, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών.

Ο παλαιστινιακός λαός δεν μπορεί να ξαναζήσει την εφιαλτική, παλαιστινιακή Νακμπα του 1948, καθώς έχει τις ρίζες του στη γη του και κάνει αμέτρητες θυσίες , δεν μπορεί να παραμελεί τα εγγυημένα νόμιμα δικαιώματά του.

Η εσκεμμένη στόχευση από την ισραηλινή κατοχή των κεντρικών γραφείων του ΟΗΕ και των διεθνών σχολείων της UNRWA, η δολοφονία συνεργείων Τύπου, οι βομβαρδισμοί σε τζαμιά και εκκλησίες και η διάπραξη σφαγών που στοίχισαν τη ζωή εκατοντάδων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, εντάσσονται στο πλαίσιο του εξοντωτικού πολέμου που διεξάγεται από την κατοχή κατά της Λωρίδας της Γάζας, και είναι ένα μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι η κατοχή δεν δίνει σημασία στους διεθνείς νόμους ενώ ενθαρρύνεται να το πράξει από τις διατυπωμένες θέσεις ορισμένων χωρών που ευθυγραμμίζονται με αυτήν, ιδιαίτερα με τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Με τη συνέχιση του ισραηλινού πολέμου και της βάρβαρης επιθετικότητας κατά της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας και ενόψει των εγκλημάτων που διέπραξε ο ισραηλινός στρατός κατοχής κατά της παιδικής ηλικίας και όλων των πτυχών της ζωής στην πληγείσα Λωρίδα, κληθήκαμε να απευθύνουμε αυτή την διεθνή ανθρωπιστική έκκληση: Σταματήστε τον γενοκτονικό πόλεμο στη Γάζα, τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στις χώρες μας.

Από κυβερνήσεις, πολιτικούς, κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς φορείς, καλούμε τα εξής:

Πρώτον: Η επίθεση της ισραηλινής κατοχής κατά της Λωρίδας της Γάζας είναι έγκλημα πολέμου και γενοκτονία που απαιτεί διεθνή επέμβαση και απόδοση νομική ευθύνη για καταδίκη, άμεση διακοπή και απόρριψη αυτών των εγκλημάτων. Ως εκ τούτου, καλούμε όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου και τους πολιτικούς, κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς θεσμούς τους να αναλάβουν άμεσα την ευθύνη για επείγουσα και αποτελεσματική δράση και πίεση για να σταματήσει το ισραηλινό έγκλημα της συνεχιζόμενης γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεύτερον: Απαιτούμε την άμεση διακοπή της ισραηλινής επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας και το άνοιγμα ανθρωπιστικών σημείων για την παροχή επείγουσας και απαραίτητης βοήθειας στους κατοίκους της Λωρίδας, ιδιαίτερα τις νοσοκομειακές ανάγκες σε φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, καύσιμα, ασθενοφόρα, και εξοπλισμό πολιτικής άμυνας, καθώς και να επιτραπεί η απομάκρυνση των τραυματιών και ασθενών για να λάβουν την κατάλληλη και απαραίτητη περίθαλψη.

Τρίτον: Τονίζουμε τη σημασία του πλήρους ανοίγματος των σημείων διέλευσης με τη Λωρίδα της Γάζας, ιδιαίτερα της διέλευσης της Ράφα, και τη διευκόλυνση της εισόδου νηοπομπών βοήθειας, ιατρικών ομάδων και πολιτικής άμυνας.
Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε την έναρξη διεθνών εκστρατειών βοήθειας για τη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών, ανακουφιστικών και ανθρωπιστικών αναγκών.

Τέταρτον: Καλούμε όλους όσους είναι αλληλέγγυοι με τον Παλαιστινιακό λαό σε όλες τις χώρες του κόσμου να συνεχίσουν το κίνημα αλληλεγγύης με τη Λωρίδα της Γάζας σε διάφορους τομείς, ώστε η φωνή της Παλαιστινιακής αλήθειας να παραμείνει δυνατή μπροστά στην ψευδή ισραηλινή αφήγηση και να να ενεργοποιήσει κινήματα μποϊκοτάζ ενόψει της βάρβαρης ισραηλινής επιθετικότητας και του πολέμου γενοκτονίας που διεξάγει η κατοχή εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

Πέμπτον: Ζητούμε την ανοικοδόμηση όσων κατέστρεψε ο ισραηλινός στρατός κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, σχολείων, κτιρίων και υποδομών, και να συνεχιστούν οι διεθνείς προσπάθειες μέχρι να σπάσει η ισραηλινή πολιορκία που επιβλήθηκε παράνομα στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι υπογράφοντες

Aggelakas Giannis, Musician-Lyricist
Alatsi Tereza
Alexopoulou Angelica Associate profesor National and Kapodistrian University of Athens
Amallou Themis, Pensioner, resident of Kifissia
Anastasopoulou Despoina, book maker
Andreopoulos Andreas analyst of applications of communication
ANDRONIKIDIS Giorgos, Pensioner OTE Group
Antoniou Panagiotis Lawyer municipal councilor of Agia Paraskevi
Antoniou Periklis
Antoniou Theoni
Antoniou Thodoris
Avramiotis Stathis, alternate member of the Administrative Committee of the Achaia Branch of the Panhellenic Union of Employees in Research and Higher Education
Badogiannis Akis Medical Doctor
Banias Vaggelis, Chef
Barkas Dimitris, Member of Board, Union of Workers in Research and Higher Education (SERETE).
Barzefski Mania, Lawyer
Bekiaris Kostas
Blatanis Konstantinos, Deputy Professor, National and Kapodistrian University of Athens(EKPA)
Bofiliou Natasha, Singer
Boulis Argiris, agronomist, member of the Unified Association of Employees of the Ministry of Agriculture of the Province of Attica
Bourfouvalis Vasilis, member of the Administrative Council of the Telecommunications-Information Employees’ Union of the Prefecture of Attica (SETIP)
Brinias Georgios, Pensioner
Chamodraka Eftichia, cardiologist, member of the Board of Directors of Asklipieiou Voula Hospital
Daskalakis Nikos, Musician
Diamantopoulos Stefanos Philippos, Musician
Dima Voula
Doukas Giannis, Pensioner OTE Group
Dovletoglou Niki, Pensioner
Drougkas Dimosthenes, Regional Councilor of Peloponnese
El Baragé Noha, Freelancer
Eliakis Michal, Pensioner OTE Group
Fatourou Angeliki Physics Professor, President of the First ELME of Western Attica (Peristeri)
Faulkenberry Freddy, Photographer
Fotiou Dimitris, member of the Administrative Council of of the Telecommunications & Informatics Employees Union of the Prefecture of Attica
Galanis Nikos, civil engineer
Georgakaki Roidi
Georgiadou Phylli singer, Union of Employees of the National Opera
Georgoulas Stratos Vice Chancellor of Internationalization, Outreach and Student Affairs, University of the Aegean
Georgoulopoulos Alekos, Musician
Giannoulia Katerina, member of Administrative Council of the Panhellenic Federation of Geotechnical Civil Servants and member of Equality Department of the Supreme Administration of Unions of Public Employees
Giannoulopoulou Gianna, professor of Linguistics, University of Athens
Gkinis Giorgos
Gorgoli Aggeliki, Private sector Employee
Gorgolis Konstantinos, Doctor
Gonatas Vagelis , “ Somos todos Venezuela” , blogger ,activist
Harisis Giorgos, former member of the ADEDY Executive Committee
Haros Manolis, Painter
Hatzi Nikoleta, Graduate of Athens University of Economics and Business (ASOEE)
Hatzipetros Giorgos, Private Sector Employee
Houdalaki Katerina, member of the Administrative Council of Union of Salaried Technicians
Housiada Voula, Pensioner
Idra Kayne, Singer-Actress-Radio Producer
Ignatiadou Parthena, Employee
Isychos Kostas, Ex Member of Parliament, Ex Minister
Kaliva Maria, journalist
KALOMIRIS GRIGORIOS Organizing secretary of Panhellenic Union pensioner Educational
KANELIS Giorgos-Member of the G.S. of the Federation of Private Sector Employees of Greece
Kapsopoulos John Translator/Teacher of ancient greek
Karavakos Vasilis, Jounarlist Municipal counciler of Metamorfosi
Karavas Antonios, Medical Doctor, member of Association of Medical Doctors of the Athens – Piraeus Hospitals (EINAP) – Federation of Associations of Hospital Doctors(OENGE)
KARAVITI EVI, ARCHITECT
Kasita Maria, Teacher S.t.G.G.
Kasitas Andonis, Poet-Photographer
Kasitas Gregoris, Typographer S.t.G.G.
Kassandros Thanos, Veterinary, member of the Administrative Council of the Panhellenic Veterinary Association
Kleftodimos Dimitris, Architect Athens, Greece
Kokoris Giannis, Beekeeper
Kollias Takis worker at the Municipal Water Supply and Sewerage Company of Sikonion
Kontakis Evangelia of Emmanuel Member of the Administrative Council of Association of Salaried Lawyers.
Kosmatopoulos Nikolas , assistant professor of politics and anthropology, AUB Lebanon.
Koumantatakis Eftichis, trainer
Kouzis Giannis, Universitary Professor, Athens Panteio University
Kyriakopoulos Dimitris, Freelancer
Kyriakou Giorgos, Teacher, Egina
Lagda Despina, Municipal Councilor, Municipality of Daphne-Ymmitos
Lambropoulou Evi, Author
Lambros Andoniadis, Vetenirary, member of the G.S. Of the Panhelenic Veterinary Union
Lambrou Thanasis, Pensioner
Lazou Efi, Educator, chairman of the board of the primary education association of Zakynthos
Lieros Giorgos, Veterinary-Author
Liosis Vasilis, Professor-Author
Mabregianni Lila former Olympιc Αirways employee
Magiakis Lefteris, Municipal Councilo, Municipality of Amarousion
Magoulas Charalambos Dr., Lecturer, University of Nicosia
Mamoli Katerina, Greece
Mandala Ariadni, Mathematician
Mandala Kyriaki, University Student
Maria Vernardou Architect
MARIATOS Andreas, Architect
Mariolis Dimitris, Teacher
Mastouras Giorgos
Matsias Giannis, Private Sector Employee
Mavropoulos Tasos , council municipality of Vyronas
Metaxa Evangelia
Mi55t, Rapper-Lyricist
Michaelidou Danai, Biologist
Michaelidou Natalia, Electrical Engineer
Michalakopoulou Olga, Private Sector Employee
Milios Giannis, University Professor, Scholar
Mitsi Maria President of the Pammesenia Association of Private Employees
Molla Drosia, Architect
Molla Sofia, Pensioner
Mollas Christos, Translator
Mollas Vasileios, Pensioner
Mylonaki Georgia-Journalist
Nasim Alatras, Journalist
Ntagkas Konstantinos Hope, Visual Artist
Oikonomidis Nikos Artist – Painter
Paleologos Spyros, Accountant
PAPADIMITRIOU Dina
Papadomanolakis Panagiotis, Journalist
Papakonstantinou Giorgos, Captain E.N.
Papandreou Franka, Stage Designer
Papazafeiropoulos Panagiotis, Architect
Papoulis Konstsntinos civil engineer /former president of D’ ELME East At
Papoulis Kostas
Patsouki Eleni, Pensioner, Former vice president of the Air Transport Association
Peronis Antonis, Accountant
Petra Saiti, Designer
Petrakos Thanasis, Regional Councilor of Peloponnese and former Member of Parliament for Messinia
PETRIDIS PETROS M. CIVIL ENGINEER HALANDRI ATTIKIS ATHENS, GREECE
Pissias Vangelis University professor “Peace flotilla to Gaza”
Plevrianos Nicolas, Actor
Politis Takis, University Professor
Polychroniadis Dimitris, educator, PhD in History, chairman of the board of primary education teachers’ association of Amarousi, municipal councilor of Amarousi
Potamianos Nikos , historian, Associate Researcher at the Institute for Mediterranean Studies-FORTH, Greece
Potamitis Nikos, President of the hospital doctors of Zakynthos
Poulis Konstantinos, Journalist-Author
Prapa Artemis, University Student
Progoulis Nikos, Teacher
Psaltou Katherine , counsellor , municipality of Maroussi
Rachiotis Yiannis lawyer, leftist political activist , Greece.
Rania Papageorgiou, Trade Union Workers’ Association, Trade Union Movement Coordinator MACHI
Regkas Stefanos, Στέφανος Ρέγκας, Candidate Dr. Of Philosophy
Sakatzis Dimitris, Photographer
Saltou Evaggelia, Lawyer
Sapounas Giorgos, painter, teacher, member of the board of teachers of primary education of Amarousi
Savvas Michael-Matsas, writer
Sofiou Chrysoula, Landscape Engineer
Sotiropoulou Evangelia mechanical engineer, environmental activist
Sotiropoulou Maria, Secretary of Board, Union of Workers in Research and Higher Education (SERETE).
Souris Manolis, Freelancer
Spanou Despina, Lawyer
Spyrakou Irene, Pensioner of Public Power Corporation (DEH)
Stasinopoulos Theodoros, Pensioner
Stathopoulou Olympia, Pensioner
Stergiopoulos Anastasios, carpenter S.t.G.G.
Stergiopoulos Nikos, Constructor
Stergiopoulos Vasilis, Graduate of Athens University of Economics and Business (ASOEE)
Stratigaki Evgenia Medical Doctor, Greece
Stratoulis Dimitris, former Minister, former Member of Parliament
Sugahspank! (Georgia Kalafati), musician-Lyricist
Syrigga-Manoli Polyxeni, member of EDUCATIONAL ASSOCIATION OF ARGYROUPOLIS-ALIMOS-HELLINIKO, THOUKYDIDS
TERZIS LAKIS MANUFACTURER OF AUDIO-VISUAL PRODUCTS
Theodoroglou Odyseas, Captain E.N.
Touliatos Christos, Municipal Councilor, Municipality of Zografou
Traka Athanasia, Nurse
Trivizaki Erasmia
Tsagka Tania, Pensioner of OTE Group, former trade unionist, Candidate regional councilor with the ANIPOTAKTI ATTIKI (Desobidient Attica)
Tsichli Marianna, Regional Councilor of Attica Prefecture
Tsokoglou Angeliki, Professor, National and Kapodistrian University of Athens
Tzimas Themistocles, Dr. of Public International Law and Political Science, Law Aristotle University of Thessaloniki,
Tzortzi Barbara
Tzortzi Maria Lawyer
Tzortzis Nasos
Tzoumaki Spyroula, creative manager at University of Law, London
Vaiou Dina, professor emerita NTUA
Valavani Nandia, Ex Minister Ex Member of Parliament
Vandoros Stelios, Retired
Vasileiou Penelope, Director, Documentary Producer
Velissariou Sissy, Professor, University of Athens, Greece
Voudiklaris Giorgos, theater critic
Vourvoulis Giannis, Teacher
Xagoraris Christos, Athens Lawyer, member of the Administrative Council of the Association of Salaried Lawyers of the Attica Region
Zacharos Kostas, Professor Emeritus, University of Patras, Greece
Zavos Christos, Journalist
Ziazias Dimitris, President of Association of Doctors of Achaia

Πηγή : https://thepressproject.gr