Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 η δημόσια δράση που είχε διοργανώσει η Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA  στη συμβολή των Οδών Ερμού και Νίκης στο Σύνταγμα.
Κατά τη διάρκεια της δράσης μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για τις ληστρικές εμπορικές συμφωνίες TTIP CETA TiSA και έγιναν εγγραφές νέων ενδιαφερομένων στον κατάλογο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για το συντονισμό των δράσεων.
Στο τέλος της εκδήλωσης διαβάστηκε ψήφισμα με τις θέσεις της Ελληνικής Πρωτοβουλίας STOP TTIP CETA TiSA.
Η Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA:
1. Καλεί την κυβέρνηση να μην επικυρώσει τη CETA, ούτε να συμφωνήσει στην προσωρινή εφαρμογή της, γιατί στην πραγματικότητα την ίδια ώρα αρχίζει η αποδοχή της και η ισχύ της. «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»
2. Θεωρεί ότι η έκδοση της νομικής ερμηνευτικής δήλωσης από τους εκπροσώπους του Καναδά και της Ε.Ε., είναι ήσσονος σημασίας, και γίνεται για να κατευνάσει τις αντιδράσεις της ΚτΠ.
3. Δηλώνει ότι η ΚτΠ δεν θα επικυρώσει τη CETA. Στην Ελλάδα βιώνουμε την επικύρωση και την εφαρμογή των μνημονίων, και αν υποθέσουμε ότι κάποτε η χώρα θα απαλλαγεί από τα μνημόνια, οι συμφωνίες CETA και οι ΤΤΙP TiSΑ που θα ακολουθήσουν, θα αλυσοδέσουν μόνιμα τη χώρα μας.
4. Εκτιμά ότι η CETA και η TTIP (συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε.) είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Όποιος είναι αντίθετος με την TTIP οφείλει να είναι αντίθετος και με τη CETA.
5. Προβλέπει ότι αν επικυρωθούν οι συμφωνίες CETA TTIP TiSA θα απολέσουμε μονίμως τη Δημοκρατία και την Εθνική μας Ανεξαρτησία, θα έχουμε δραματικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία, στην αγροτική παραγωγή και την ασφάλεια των τροφίμων, στο περιβάλλον, στα εργασιακά δικαιώματα, στο δικαιικό και δικανικό σύστημα της χώρας μας, στο κοινωνικό κράτος. Η CETA θα τιμωρεί όσες χώρες αποφασίσουν να πάρουν πίσω ιδιωτικοποιημένα αγαθά.