Οι διαδηλωτές γέμισαν την οδό Σταδίου και έφτασαν στο υπουργείο Οικονομίας, όπου εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων έκαναν ομιλίες στην οδό Ερμού.

Κατήγγειλαν εξαπάτηση από την κυβέρνηση, που αλλά δεσμευόταν προεκλογικά και αφήνει ελεύθερο το μεγάλο κεφάλαιο και επιλέγει να πλήξει τους μικρούς και τους μεσαίους.

  • Κυριάκο Μητσοτάκη άλλαξε στάση, θα την βρεις μπροστά σου την μεσαία τάξη.
  • Δίκαιο σύστημα φορολογικό και όχι νομοσχέδιο φοροληστρικό.
  • Στο μεγάλο πλούτο κλείνετε το μάτι, αυτό το νομοσχέδιο είναι μια απάτη.
  • Τα εισοδήματα δεν είναι τεκμαρτά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.
  • Ξέρεις να βάζεις τεκμήρια, δεν που πέφτουν τα δικαστήρια.
  • Είσαστε παιδιά κομματικού σωλήνα, ελάτε να σας μάθουμε πως βγάζουμε τον μήνα.
  • Τα παράνομα σας τα τεκμήρια , θα πέσουν όλα στα δικαστήρια.

Κοινή συνισταμένη στους επαγγελματικούς φορείς που αντιδρούν είναι η οργή για το «άδικο τσουβάλιασμα» των αυτοαπασχολούμενων, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων, τους οποίους η κυβέρνηση αντιμετωπίζει συλλήβδην ως «φοροκλέφτες», κλείνοντας τα μάτια στην φοροδιαφυγή των μεγάλων επιχειρήσεων, για την οποία όπως είπαν θεσπίζονται προνομιακές φοροαπαλλαγές.

Το παρών έδωσε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ.


Eurokinissi

Κάλεσμα στην κινητοποίηση έγινε από τους ακόλουθους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς: Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Συμβολικά θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.


Eurokinissi

24ωρη απεργία στα ταξί της Αττικής

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία -από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης- έχουν προχωρήσει οι οδηγοί ταξί της Αττικής, αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Η εργαλειοθήκη Χατζηδάκη είναι αστείρευτη σε αντικοινωνικά και «δολοφονικά» μέτρα. Με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τους οδηγεί με «χατζηδάκεια ακρίβεια» στον εργασιακό θάνατο», αναφέρεται στην ανακοίνωση των αυτοκινητιστών.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Βόλο, Άρτα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Χανιά και Μυτιλήνη.


Eurokinissi

Eurokinissi

Λένα Κυριακίδη/ Efsyn.gr

Λένα Κυριακίδη/ Efsyn.gr

Πηγή : https://www.efsyn.gr